Prin aplicarea din această săptămână a OUG 1/2020, peste 1.200 de angajați din domeniul educației, personal didactic și nedidactic, vor fi dați afară în perioada imediat următoare. Măsura se va aplica la nivel de școli și grădinițe, OUG 1/2020 interzicând detașârile de la privat către domeniul public.

Conform eduped.ro, sindicatele din educație anunțau la finalul săptămânii trecute că din aceste zile deja, multe școli și grădinițe vor rămâne fără contabili, fochiști, bucătari sau soferi.

Ce este oarecum amuzant, dacă nu ar fi revoltător, este faptul că guvernul, prin Ministerul Educației, anunță că a cerut Inspectoratelor Școlare Județene o situație a impactului aplicării ordonanței în acest domeniu. Poate că impactul asupra elevilor și al părinților, dar și al angajaților din sistem, ar fi trebuit estimat ÎNAINTE și nu după ce ordonanța începea să producă efecte.

Domeniul educației nu este nici pe departe singurul lovit de această măsură, sursele BihorNews informându-ne că la nivelul Ministerului Afacerilor Externe situația ar fi și mai dezastruoasă, reprezentarea României la Bruxelles, dosarul Brexit sau cel legat de extinderea UE către Balcanii de Vest fiind puternic afectate!

Articolul precedentTrafic de influență la Prefectură?
Articolul următorPersoanele cu dizabilități, defavorizate de primărie