„Anticapitalist transilvănean în Paris” (Transylvanian anticapitalist in Paris), astfel se descrie fiica primarului USR din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, pe Instagram. Oana Lasconi, în vârstă de 31 de ani, este o susținătoare a drepturilor LGBTQ+, comunitate din care spune că face parte. S-a mutat în capitala Franței în urmă cu șapte ani, pentru a-și urma pasiunea pentru gaming. Revoltată după ce Elena Lasconi a dezvăluit că a votat „DA” la referendumul pentru familie din 2018, tânăra a acuzat-o pe mama sa de homofobie. După ce scandalul a luat amploare în mediul online, Elena Lasconi a decis să se retragă de pe lista candidaților USR pentru alegerile europarlamentare. 

Oana Lasconi s-a mutat la Paris în urmă cu șapte ani pentru o carieră în gaming și susține că a ajuns acolo pe „propriile puteri”. Potrivit contului său de Instagram, este o mare susținătoare a comunității LGBTQ+, din care susține că face parte. Se declară o veterană a jocurilor online, este pasionată de muzică și dorește să devină scriitoare. 

„Nu-mi vine să cred că persoana pe care am susținut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă”

Tânăra a avut o reacție virulentă după ce mama sa, Elena Lasconi, a declarat în emisiunea „Insider Politic”, de la Prima TV, că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradițională din 2018. „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a răspuns Elena Lasconi, care a adăugat că a participat la referendumul pentru familie şi a votat „DA”.

Oana și-a acuzat mama de homofobie și a spus că este „șocată și dezgustată” de alegerea acesteia. (sursa)

Articolul precedentCum se leagă toate în viață… George Simion (AUR) sare în apărarea Elenei Lasconi (USR?)
Articolul următorKelemen Hunor, în 2023, la Congresul Partidei Romilor: ‘Sunt două comunităţi discriminate permanent în România, comunitatea voastră şi comunitatea mea.’ Din 1996, UDMR s-a aflat ori la guvernare ori în alianță cu partidele de guvernământ. O fi uitat, dat fiind că au trecut deja cinci luni de când era viceprim-ministru…