Liderul AUR, George Simion, a sărit în apărarea Elenei Lasconi, după ce președintele USR i-a cerut să renunțe la candidatura pentru Parlamentul European, în urma scandalului iscat de declarațiile privind votul la referendumul pentru familie. „Pentru userişti, susţinerea familiei tradiţionale, cea formată din femeie şi bărbat, aşa cum ne-a lăsat bunul Dumnezeu pe lume, nu este ceva normal”, a declarat George Simion, potrivit News.ro.

„USR face ce face şi iese din nou în evidenţă. Acum, cu acest scandal iscat în jurul Elenei Lasconi. Dacă politic sunt eşuaţi, cu toţii, cei de la USR ţin să iasă în prim plan cum pot. Şi, se scuză, se acuză, mai au puţin şi o ard pe rug pe Elena Lasconi. Asta, în timp ce românii riscă, de exemplu, să nu mai poată să folosească banii în numerar strânşi, poate, o viaţă. Ca şi cum nu sunt alte probleme de rezolvat în România, useriştii se ceartă între ei despre cine se căsătoreşte cu cine”, a afirmat George Simion duminică, potrivit sursei citate.

El arată că „totul a plecat de la declaraţiile făcute de Elena Lasconi, primarul USR din Câmpulung Muscel care deschidea lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din 2024”.


Ca prin miracol, Dan Barna, conform unui anunț de ieri, va deschide lista USR pentru un post călduț și odihnitor la Bruxelles. Probabil că e obosit de la atâtea performanțe politice…


„Spun deschidea pentru că înţeleg că rămâne doar primar după ce Drulă i-a cerut retragerea din campania europarlamentară. Ea spusese în cadrul emisiunii «Insider politic», de la Prima TV, că a votat «Da» la referendumul din octombrie 2018 pentru modificarea Constituţiei în sensul definirii familiei drept căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Practic, pentru userişti, susţinerea familiei tradiţionale, cea formată din femeie şi bărbat, aşa cum ne-a lăsat bunul Dumnezeu pe lume, nu este ceva normal…”, a mai comentat Simion.

Liderul AUR susține că USR trebuia să o critice pe Elena Lasconi pentru „nereuşitele ca primar”, nu pentru convingerile ei.

„În loc să se concentreze pe celelalte nume perimate care deschid lista, cum ar fi Dan Barna, Vlad Voiculescu sau Vlad Botoş, pentru că vă pot enumera zeci de motive pentru care aceştia nu ar trebui să reprezinte România în Parlamentul European, sau pe nereuşitele ca primar ale Elenei Lasconi de la Câmpulung Muscel, care se întind şi ele pe multe pagini, useriştii au găsit de ce să se ia.”

„Probabil nu le mai ajungeau locurile şi se tem că nu vor atinge sinecurile dorite”, a mai spus Simion.

Discuția vine după ce primarul USR din Câmpulung Muscel a dezvăluit că a votat „Da” la referendumul din octombrie 2018 pentru modificarea Constituției în sensul definirii familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie. (sursa)

Articolul precedentSemne rele pentru Maia Sandu. Prezență mediocră la vot la alegerile locale din Republica Moldova
Articolul următorCine e fiica primăriței Elena Lasconi – probabil viitor candidat AUR. Susținătoare a drepturilor LGBTQ+, ‘mamă de plante’ și anticapitalistă, Oana spune că a ajuns la Paris ‘pe propriile puteri’ (FOTO)