Angajații din Cluj câștigă mult mai mult decât cei din alte județe, iar ele lor continuă să crească. În unele domenii, salariații sunt și promovați foarte rapid.

Salariile angajaților din Cluj sunt 23,6% mai mari decât media națională. Salariul mediu net a ajuns în județul Cluj, în luna august 2023, la 5.600 lei, iar salariul mediu brut a fost de 8.940 lei. În ceea ce privește câștigul salarial mediu net, doar municipiul București depășește Clujul.


Citește și: Topul județelor României, în funcție de salarii. 33 de județe peste Bihor…

Citește și: Salariul mediu net în Bihor, cu un leu sub cel din Vaslui și cu 35 de lei sub cel din Botoșani…


Care sunt salariile din România

Cele mai mari salarii din țară sunt în Cluj, București și Timiș. Cei mai bine plătiți angajați sunt cei care lucrează în domeniul IT, în management și banking. O analiză realizată de eJobs a arătat că media salariilor nete ale bucureștenilor este de 5.000 de lei, cu 500 de lei mai mult față de anul 2022.

În analiză a fost prezentată și lista județelor în care românii câștigă cei mai puțini bani. Dacă în urmă cu câteva luni primele locuri în acest clasament erau ocupate de județele Gorj, Vaslui, Bacău, Mehedinţi şi Ialomiţa, la începutul acestui an situația s-a schimbat. Angajații din Vrancea, Vâlcea, Galaţi, Suceava și Vaslui sunt cei care au cele mai mici venituri nete. Ei câștigă salarii cuprinse între 3.000 și 3.400 de lei.

„Din perspectiva domeniilor, lucrurile sunt mult mai stabile, însă doar în sensul succesiunii lor în ierarhie pentru că, altfel, şi aici vorbim despre creşteri salariale faţă de anul trecut. Cu alte cuvinte, IT-ul continuă să fie cel mai bine plătit domeniu din România, cu câştiguri medii nete de 7.020 de lei pe lună”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs. (sursa)

Articolul precedentPeste 60 de polițiști au fost răniți la Berlin în urma manifestărilor de susținere a teroriștilor Hamas. Apel către „bărbați” pentru a „transforma Berlinul în Gaza. Ardeți totul!”
Articolul următorIoan Mang: Trebuie să avem grijă de modul în care sunt gestionate pensiile private!