Doresc să salut cu această ocazie inițiativa transpartinică a senatorilor PSD și PNL care propun ca ziua de naștere a salariaților să devină zi liberă plătită. Susțin și eu această propunere – a spus senatorul bihorean Florian Bodog într-o declarație politică susținută în Parlament.

Dincolo de argumentele de natură economică prezentate corect de către inițiatori, aș dori să mai remarc faptul că, în ultimii ani, angajații din România s-au aflat mereu, conform datelor Eurostat, pe primele locuri în UE la număr de ore lucrate săptămânal. De asemenea, în ciuda a ceea unii aduc mereu în discuție, și în mod eronat, angajații români au înregistrat una dintre cele mai mari creșteri ale productivității la nivel european, ajustată la salarii – a mai susținut senatorul bihorean.

Din datele pe care le am la dispoziție, spune Florian Bodog, fiecărui leu de remunerare a salariaților îi corespunde 1,78 de lei de valoare adăugată. Această creștere trebuie corelată și cu măsurile, corecte și necesare, inițiate de PSD pentru creșterea permanentă a salariilor. Este o dovadă a faptului că avem dreptate când spunem că angajații români sunt productivi, creează valoare consistentă la locul de muncă și, prin urmare, trebuie să poată beneficia mai mult de rodul muncii lor! Este la fel și în cazul acestei posibile noi zile libere, de care nu vor beneficia doar angajații în sine, ci și alte companii de la care aceștia, în acea zi liberă, vor achiziționa bunuri sau servicii. Nu vorbim, desigur, despre sume astronomice, la nivel național, dar vorbim, cred eu, despre mult mai mult!

Este vorba despre așezarea corectă, în tendințele europene, a relațiilor dintre angajați și angajatori, despre răsplata meritată a angajaților, despre recunoașterea contribuției lor și mai ales, inclusiv prin gestul unei zile libere plătite, de sentimentul pe care ți-l poate da această recunoaștere.

Eu cred că angajatorii, spune Florian Bodog, fără a ignora dificultățile cu care se confruntă uneori și asupra cărora suntem datori să ne aplecăm inclusiv în Parlament, au și ei datoria de a împărți mai mult cu angajații lor rodul muncii pe care ei îl produc. Ceva mai mult, dincolo de salariul crescut, trebuie să se întoarcă și la angajat, fără de care profitul angajatorului nu ar fi posibil! Să nu uităm acest lucru. (sursa)

Articolul precedentRomânia, la un an de război la graniţă
Articolul următorDragobete 2023. 20 de idei de mesaje și urări pentru persoana iubită