Purtărtorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea a declarat, luni, după şedinţa Consiliului Naţional al PSD, că partidul îi cere ministrului Fondurilor Europene, Dan Vîceanu, să explice declaraţia prin care anunţa că România va pierde 2 miliarde de euro din finanţarea pe PNRR. Poate mai tăiem de la partea aceea de consultanţă, care e foarte mare, a arătat senatorul PSD.

Purtătorul de cuvânt al PSD a afirmat că PSD 

”I-am cerut domnului ministru Vîlceanu să vină cu un răspuns cu privire la cele două miliarde de euro pe care România le va pierde, din finanţarea prin PNRR. SĂ ne spună cum se va face acest lucru, dacă e vorba de optimizare, de o renegociere, sau poate pur şi simplu şi-a imaginat că din pixul domniei sale poate să taie de undeva. Am vrea să ştim de unde taie”, a spus Oprea. 

Radu Oprea a mai spus că lucrurile trebuie clarificate şi trebuie început cu acest fapt care înţelege că este o certitudine, pentru că există declaraţia ministrului Vîlceanu, că România va pierde 2 miliarde de euro. 

”De unde se pierd aceste două miliarde de euro?”, s-a întrebat Oprea, arătând că probabil întreg PNRR va trebuie rediscutat, pe partea de finanţare. 

”Poate mai tăiem de la partea aceea de consultanţă, care e foarte mare. La momentul respectiv am atras atenţia asupra ei şi am arătat ce au lăsat miniştrii USR în PNRR, în zona de consultanţă. Poate ne uităm acolo”, a afirmat Oprea. (sursa)

Articolul precedentLidl Ungaria introduce raționalizarea unor alimente de bază
Articolul următor19 oraşe şi municipii au o rată de infectare de peste 20 de cazuri la mia de locuitori. Oradea se află printre ele