Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, afirma ca a propus folosirea de teste rapide non-invazive in unitatile de invatamant, dupa ce a constatat ca doar 19.000 din totalul de 1.850.000 de teste antigen rapide au fost utilizate in scoli si gradinite.

Ministrul Educatiei considera ca numarul mic de testari pentru depistarea COVID-19 in scoli este consecinta reticentei parintilor fata de testele rapide folosite in prezent, pe care multi le considera ca fiind invazive.

Eu sustin utilizarea acestor teste antigen rapide distribuite intr-un numar de peste un milion, 1.850.000 in scoli, sunt parinti care trebuie sa-si dea acceptul si care nu-si dau acceptul pentru ca le considera invazive. Solutia ar fi utilizarea unor teste non-invazive.

Am facut aceasta propunere. Faptul ca s-au utilizat 19.000 de teste din 1.850.000, vreme de mai bine de o luna, deja cred ca avem o luna si jumatate de cand sunt distribuite aceste teste si intr-o luna si jumatate s-au utilizat doar 19.000 de teste este total nesemnificativ. (…) Am avut si ieri si astazi am avut discutii cu ministrul Sanatatii pe aceasta tema si sunt convins ca exista o concentrare pe acest subiect pentru ca, intr-adevar, nu merge. Intr-o luna si jumatate am utilizat 19.000 de teste din 1.850.000 de teste. E clar ca ceva nu merge”, a afirmat Sorin Cimpeanu, luni seara, la Realitatea Plus.

Acesta a explicat ca testele nefolosite in unitatile scolare pot fi folosite “pentru testarea adultilor”. (sursa)

Articolul precedentBrexit: Peste 730.000 de români au obținut drept de rezidență în Marea Britanie
Articolul următorÎi propun ministrului Năsui să facă un registru al capitalismului de jaf din anii ’90. Iar familia lui să coordoneze proiectul