Ilie Bolojan a anunțat că îl va propune pe Tudor Jidav ca președinte al CA al Aeroportului din Oradea.

Iată ce transmitea Agerpres despre acesta acum câțiva ani:

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 6 în vederea cercetării penale a lui Tudor Jidav, fost director general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti SA (Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” – Otopeni), pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al ANI emis vineri, inspectorii de integritate au constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Tudor Jidav, ca urmare a semnării de către acesta în perioada deţinerii funcţiei de director general a unor contracte de colaborare încheiate între SC Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti SA şi BRD Groupe Societe Generale (instituţie bancară în cadrul căreia soţia acestuia deţine calitatea de angajat şi acţionar), de pe urma cărora atât persoana evaluată, cât şi soţia acestuia au realizat foloase patrimoniale.

Valoarea contractelor încheiate între SC Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti SA şi BRD Groupe Societe Generale este de 456.776 euro, plus TVA.

Tudor Jidav a deţinut funcţia de director general în cadrul SC Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti SA în perioada 18 noiembrie 2009 – 12 iunie 2012.

ANI susţine că Tudor Jidav a încălcat art. 301 din noul Cod Penal al României, care stipulează: „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Articolul precedentANM a emis Cod galben de ploi în 18 județe!
Articolul următor12 state din UE deja s-au apucat de investiţii cu banii din PNRR. Prioritatea PNL+USR este însă acum lupta pentru putere, nu accesarea banilor pentru dezvoltare