Făinoasele și zahărul, cele două ingrediente care ne fac viața mai frumoasă și silueta mai voluminoasă.

De ce ne plac atât de mult carbohidrații? Cresc nivelul glicemiei în sânge și produc stare de bine la nivelul creierului.

Însă, glicemia crescută este ultimul lucru pe care îl dorim când vine vorba de slăbit.

Iată câteva obiceiuri alimentare care ne protejează glicemia.

Reduceți consumul de zahăr și nu consumați niciodată dulciuri sau sucuri pe stomacul gol.

Limitați-vă la o singură gustare dulce pe zi, de preferat la finalul unei mese.

În felul ăsta zahărul se amestecă cu restul alimentelor din stomac și se absoarbe mai lent, iar glicemia va crește mai puțin.

Atenție la timpul de gătit când vine vorba de paste, orez, cartofi,leguminoase și rădăcinoase.

Timpul de fierbere prelungit înmoaie fibrele insolubile și ajută la absorția unei cantități mai mari de glucide.

Indicele glicemic, adică viteza cu care se absoarbe glucoza în sînge, crește pe măsură ce timpul de gătit se prelungește. De exemplu morcovul fiert are indice glicemic 85, față de morcovul crud cu indice glicemic 30.

Asociați alimentele între ele: când punem proteine sau grăsime alături de carbohidrați, indicele glicemic al acestora va fi mai mic.

Chiar dacă are mai multe calorii, pâinea cu unt de exemplu produce variații mai mici ale glicemiei față de pâinea simplă.

Același lucru se întâmplă cu pilaful sau piureul de cartofi, al căror indice glicemic scade datorită prezenței grăsimii.

Organismul nostru are nevoie de glucoză, dar trebuie să o primească treptat, în cantitate redusă, cât să nu crească glicemia

Sursa: Pro TV

Articolul precedentPSD a lansat un site de promovare a producătorilor români
Articolul următorGuvernele europene sunt de partea Israelului, dar au grijă să nu supere islamul. 10% dintre francezi și belgieni sunt musulmani. În Germania, 7%, în creștere. În Suedia, aproximativ 9%. Va fi tot mai greu pentru evrei în Europa! Și nu doar pentru ei…