Vremea rea continuă să afecteze partea de nord-vest a ţării. Vântul puternic a doborât numeroşi copaci, seara trecută, iar ploaia s-a transformat în grindină, în mai multe locuri. Din cauza ploilor puternice, în mai multe localităţi canalizările nu au mai făcut faţă, iar curţile oamenilor au fost indundate. 

Judeţele din nord-vestul ţării au fost lovite de vremea rea, seara trecută. Vântul a bătut cu 90 de kilometri la oră, iar ploile au adus şi inundaţii, dar şi căderi de grindină.

În Zalau, locuitorii au fost avertizaţi printr-un mesaj RO-ALERT să rămână în locuinţe, pentru că rafalele puternice de vânt i-ar fi putut pune în pericol. Şi aici a căzut grindina.

Tot în judeţul Sălaj, în localitatea Cristolţel, şanturile şi canalele nu au mai făcut faţă precipitaţiilor, astfel că apa venită de pe dealuri a curs şiroaie prin curţile oamenilor.

Localnic: Să se întâmple aşa ceva. Nu se poate! Doamne fereşte! Totul se inundă!

În Dej, judeţul Cluj, chiar dacă nu a plouat foarte tare, vântul a bătut cu putere. Un copac bătrân din centrul oraşului a fost pus la pământ de rafele şi blocat complet circulaţia. Pompierii au tăiat arborele în bucăţi pentru a degaja strada. Toată operaţiunea a durat aproximativ o oră. Şi în judeţul Satu Mare pompierii au avut de lucru cu copacii căzuţi pe carosabil.

Rafalele puternice de vânt au fost şi în judeţul Bihor! Numeroşi copaci au fost complet puşi la pământ. Iar la Suceava, descărcările electrice au luminat oraşul zeci de minute. Judeţul a fost sub cod galben de vreme rea, iar rafalele de vânt au avut viteze de peste 90 de kilometri pe oră, în zonele de munte.

Judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare au fost sub cod galben de inundaţii pe tot parcursul nopţii. (observatornews.ro)

Articolul precedentCiolacu trimite luni specialiștii PSD la sediul ministerului condus de Cristian Ghinea, ca să vadă PNRR în detaliu
Articolul următorAdina Vălean, criticată dur în UE pentru un mesaj „rușinos” pe tema avionului deturnat în Belarus