În vreme ce Austria își cheamă cetățenii aflați în Italia înapoi în țară, Ludovic Orban le transmite românilor din Italia să stea acasă, adică în străinătate! La fel, și presa de sistem pare să-și fi nuanțat – măcar până la următoarele alegeri când va fi nevoie de votul lor (!!), abordarea față de venirea în țară a diasporei…

Dintr-o dată, cei mai buni dintre noi – cum erau numiți românii plecați la muncă în străinătate, nu mai sunt bineveniți în România. Acum câteva săptămâni – era încă luna de miere de după alegerile prezidențiale, PNL arunca promisiuni către diaspora de nu mai știa disapora unde să le pună: oricâte zile de mers la vot, oricâți reprezentanți în Parlamentul României, posibilitatea de vota oricând pentru orice, pensii și alocații duse de poștașii români până pe vârful Vezuviului dacă era nevoie, de toate… Și iată că luna de miere s-a terminat.

Dintr-o dată, partidul de guvernământ le arată românilor din străinătate la ce sunt buni pentru el: la vot. Atât. Și nu e nevoie decât să ne uităm la exemplul Austriei. Nimic complicat, doar o diferență sălbatic de clară: cetățenii români, pentru că sunt cetățeni români, primesc recomandarea să nu revină în țară! Cetățenii austrieci sunt chemați ACASĂ.

Mare, mare șmecher acest PNL.

A.C.

Articolul precedentHaos și lipsă de organizare la primăria lui Bolojan
Articolul următorÎN ATENȚIA APARȚINĂTORILOR PACIENȚILOR INTERNAȚI ÎN SPITALUL JUDEȚEAN ȘI ÎN SPITALUL MUNICIPAL