În Statele Unite ale Americii, Centrul pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor a confirmat, pe baza cercetărilor făcute de specialiști, că vaccinații, atunci când se infectează, pot transmite la fel de ușor varianta Delta a noului coronavirus ca și cei nevaccinați – scrie printreranduri.net. În România, conform informațiilor oficiale, nu există date științifice cu privire la transmiterea/netransmiterea virusului de către persoanele vaccinate. În acest sens, chiar pe site-ul oficial al Guvernului României (vaccinare-covid.gov.ro) se menționează că „datele despre măsura în care o persoană vaccinată mai poate transmite virusul urmează a fi generate, colectate și analizate în perioada următoare”.

Așadar, ceea ce în Statele Unite e deja o certitudine, la noi încă se analizează și cercetează de către ”autorități”, ”autorități” conduse în luptă de către Cîțu, Arafat și Gheorghiță.

Ceea ce mi se pare foarte ciudat în toată această „luptă” împotriva COVID-19 este că „autoritățile” și experții – și nu mă refer doar la cei din România – se mulțumesc foarte ușor să accepte că rolul vaccinului NU este de a stopa răspândirea virusului, ci se reduce doar la ameliorarea unor riscuri. Dacă te vaccinezi nu scapi de infectare, ci doar reduci riscul să dezvolți o formă gravă, reduci riscul să mori (deși conform statisticilor oficiale aproape 17% dintre cei vaccinați nu au reușit să supraviețuiască). Așa cum am spus-o: nicio garanție, nimic, nici din partea producătorilor, nici din partea „autorităților”. E ca la loterie.

M-aș fi așteptat ca întreaga omenire, în frunte cu „autoritățile” și lumea științifică, să lucreze din răsputeri pentru a găsi leacul prin care putem opri, definitiv, răspândirea virusului. Ele au acceptat prea ușor că noile vaccinuri „revoluționare” – pentru care plătim miliarde și zeci de miliarde de euro și dolari – nu rezolvă problema, nu opresc răspândirea virusului. Aveam așteptări mai mari de la cei care pretind că ne protejează viețile.

În schimb, nu mai am nicio așteptare (în sens bun) de la unul dintre corifeii campaniei de vaccinare din România. Mă refer la Raed Arafat și la declarația acestuia în ceea ce privește restricțiile pentru persoanele nevaccinate: „În loc să închizi total unele locuri, e logic să spui că acolo vor putea să intre doar vaccinaţii”. Arafat îi încurajează pe români să reclame situațiile în care cei nevaccinați au acces în spații unde nu este permis.

Ce am reținut eu din această declarație? Am reținut două lucruri nespuse de Arafat: discriminare și delaționism. Cam asta ne așteaptă de acum înainte…

Apropo de ciudățenii, cel puțin la fel de ciudat mi se pare, în contextul actual, și faptul că „autoritățile” îi apreciază mai mult pe cei vaccinați decât pe cei sănătoși și cu sistemele imunitare puternice (care fie nu s-au îmbolnăvit, fie au trecut prin boală fără ajutorul medicinei). În loc să cerceteze cum au reușit unii să scape de infectare și să tragă niște învățăminte pe care să le aplice la scară largă, eforturile „autorităților” sunt îndreptate mai mult spre măsuri restrictive și spre a-i convinge/obliga pe toți să accepte o „soluție” panaceu, care de fapt, nu oferă nicio garanție a succesului.

Nu vreau să acuz „autoritățile” de intenții ascunse. Le bănuiesc doar de incompetență. Dacă vaccinații sunt transmițători (dovediți) ai coronavirusului (la fel precum cei nevaccinați), „autoritățile” transmit, în schimb, un virus mult mai periculos. Ele transmit foarte multă prostie. (printreranduri.net)

Articolul precedentOradea, cea mai mare concentraţie de ozon din EUROPA între oraşele cu peste 100.000 de locuitori!
Articolul următorOradea. După ani de Bolojan, plătim apa rece ca apă caldă. Dar vrem avioane!…