Președintele Consiliului Național al IMM-urilor, Florin Jianu, a respins din start noua propunere de schemă de ajutoare COVID-19, publicată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Reprezentantul patronilor IMM critică faptul că grila de punctaj propusă exclude din start firmele care au fost pe creștere în anul 2020.

„IMMurile ne spun ca trebuie sa sprijinim performanta, rezilienta si competitivitatea si vine o astfel de propunere de ghid (cu cine o fi fost discutata?!) care sustine punctaj pentru cei care au pierdut nu 10, nu 15, ci mai mult de 30% din cifra de afaceri. Si cu cei care isi fac treaba, rezista, performeaza, ce facem?! Zilele astea am avut mai multe intalniri bilaterale la nivel european si toti mi-au spus acelasi lucru: e nevoie de bani si pentru cei care performeaza si ar putea performa si mai mult, de ce ei sunt dezavantajati, doar pentru ca si-au facut treaba, au platit taxe si acum sunt exclusi de la finantari?! Asta da mod de a ii premia pe cei performanti, excluzandu-i. Nu vom fi de acord niciodata cu un astfel de ghid!!!” – a scris Jianu pe Facebook.

Noua schemă de ajutoare COVID pentru IMM-uri,  „Investiții în activități productive”, ar urma să vină în locul vechii Măsuri 3 – granturi de investiții, anulate de fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui. (sursa)

Articolul precedentIohannis, criticat după dezvelirea statuii lui Brukenthal, cel care, la 1784, i-a tras pe roată pe Horea, Cloșca și Crișan
Articolul următorTopul celor mai puternice judeţe. Sunt responsabile de jumătate din valoarea totală a salariilor plătite în România