Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că nu se discută despre corelarea vârstei de pensionare cu creşterea speranţei de viaţă. El a mai spus că va avea loc  o reformă a sistemului de pensii și că ”dacă nu facem nimic, în 15 ani colapsează.”

Întrebat dacă vârsta de pensionare trebuie corelată cu creşterea speranţei de viaţă, premierul a răspuns: „Asta vom vedea atunci când vom face legea pensiilor. Nu discută nimeni de aşa ceva acum”. (sursa)

Dan Barna: Vom avea o nouă lege a pensiilor. Vârsta de pensionare trebuie calibrată cu speranţa de viaţă.

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, a declarat că la Ministerul Muncii se lucrează în prezent la o nouă lege a pensiilor, deoarece acest sistem nu poate să rămână „sustenabil” fără unele modificări, în contextul în care generaţiile numite „decreţei” se îndreaptă spre vârsta de retragere din activitate, notează Agerpres.

„Este un angajament ferm al actualei coaliţii. Vom avea o nouă lege a pensiilor care va păstra greutatea sistemului de pensii în construcţia bugetară”, a afirmat Barna, miercuri, la Palatul Parlamentului. (sursa)

Articolul precedentProtestul elevilor din Oradea. Inspectorul șef penelist, puternic contestat!
Articolul următorFiecare nevaccinat trebuie să se gândească la ce îi lipseşte. Mie îmi lipsește un prim-ministru adevărat!