”Vorbim de prima reformă reală în sistemul bugetar”, promite premierul, precizând că ”este foarte puţin probabil să ne încadrăm în deficitul asumat pentru anul acesta”.

Declarațiile vin după o întâlnire la Ministerul Finanțelor cu ministrul Marcel Boloș.

“Sunt foarte încrezător şi îmi asum această reformă în sistemul bugetar. Ea trebuia făcută de mult timp”, a adăugat premierul.

Situaţia economică este dificilă, dar nu vorbim totuşi de criză. Scopul este de a nu se pierde banii europeni.

“Am ajuns la un deficit de 9,2% după două guvernări nefericite. Sunt multe măsuri care se iau, și mi-aș fi dorit să fi fost luate din timp, de când existau elemente clare că va fi greu să ne încadrăm în deficitul asumat pentru acest an (…) Nu vorbim de recesiune economică sau criză (…) Vom reuși împreună să evităm suspendarea fondurilor europene”, a subliniat premierul.

Ciolacu i-a descoperit și pe cei care s-au obişnuit la birou să joace Solitaire şi că există 50 de sporuri în sistemul bugetar.

“Cei care merg la serviciu de zeci de ani să joace Solitaire să caute în altă parte acest mod de a munci! (…) Sunt peste 50 de sporuri, e incredibil unde a ajuns acest fenomen (…) Sunt plafoane în privința sporurilor. Nu putem avea sporuri mai mari decât salariul de bază.”

Urmează miercuri o nouă întâlnire la Ministerul Finanțelor, unde se va discuta și pe OUG cu veniturile și despre rectificarea din septembrie, apoi ministrul Marcel Boloş va merge la Comisia Europeană ca să închidă negocierile pentru modificarea PNRR.

Articolul precedentDe joi, canicula se întoarce și va cuprinde toată țara (HARTA)
Articolul următorConsiliul Concurenței, cu ochii pe prețuri. Verificări la alimentele de bază