NOTĂ: Fasciști și marxiști sunt apelative pe care AUR și USR și le-au aruncat în istoria recentă.

Surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro că se va cere o anchetă administrativă pe motiv că cinci dintre semnatarii AUR nu erau în țară, deci nu aveau cum să semneze documentul decât electronic, ceea ce nu s-a întâmplat. Dacă acest lucru este așa, moțiunea va fi blocată pentru că nu are numărul suficient de semnături. Documentul este susținut de 120, iar fără cinci ar avea sub necesarul minim de 117.

În acest context, cu directa colaborare a PNL, pesediștii vor depune ei propria moțiune de cenzură pe care, dacă vor, cei de la USR-PLUS și AUR pot să o voteze.

De altfel, problema semnăturilor a fost invocată în urmă cu câteva zile chiar de Marcel Ciolacu. Șeful PSD a spus că dacă documentul USR-PLUS și AUR va fi depus, având toate semnăturile, îl vor vota și social-democrații. În planul de acum, acest lucru nu se va întâmpla.

„Am văzut moţiunea de la USR, e o bătaie de joc, invocă protocolul lor din coaliţie. E bătaie de joc. Unica moţiune din acest moment e cea a PSD. USR au o hârtie în care vorbesc de protocolul lor, iar AUR au nişte hârtii pe care le flutură prin Parlament (…) Există o singură moţiune, a PSD, i-am invitat să semneze şi să vorbim asupra textului. (…) Ei nu pot să depună moţiune că n-au semnături și ei ceartă PSD? Să depună USR și AUR. Vă spun pentru prima dată: PSD-ul votează moțiunea și pică guvernul Cîțu. Să semneze, să o o depună la Parlament și eu, împreună cu toţi colegii mei o vom vota. (…) Eu nu depun moțiunea dacă n-am 234 de semnături, ce, intru pe șmecheriilor lor?”, a declarat joi seară Ciolacu la România TV. (sursa)

La fel, Adevărul notează că echipa Cîţu ar vrea să conteste o parte din semnăturile AUR de pe moţiunea de cenzură, sub pretextul că unele nu ar fi putut fi date, pentru că membrii erau în afara ţării, susţin surse politice pentru „Adevărul”. Dacă o parte din semnături nu ar fi în regulă s-ar ajunge la situaţia în care nu ar exista numărul de 117 de semnături minime depunerii moţiunii de cenzură. (sursa)

Articolul precedentHaideți să nu uităm, totuși, cine călărește Justiția! Șarlatania peste care s-a trecut ușor. Că doar era userist…
Articolul următorHaideți să vorbim despre reforme. Și despre cine mama naibii v-a împiedicat să le faceți