Cine e pe primul loc în Europa la comenzi de shaorma? Chiar noi. Shaorma cu de toate devine concurenţa serioasă pentru micul tradiţional! Doar anul trecut, românii au comandat peste 3.300.000 de bucăţi, cu 60% mai multe decât în anul precedent. Mai exact, o shaorma la 10 secunde. 

Shaorma mare cu pui, cu vită sau curcan au fost preferatele românilor anul trecut. Datele unei platforme de livrare ne clasează pe primul loc în Europa la comenzile de kebap.

O shaorma la 10 secunde. Minutul de aur din 2023

“Anul trecut, românii au comandat, în medie, o shaorma la zece secunde în ţara noastră. Minutul de aur a fost pe 24 februarie, de Dragobete, când la 19:45 s-au comandat aproximativ 69 de shaorma pe minut”, spune Ingrid Tîrziu, reporter Observator. “Mănânc că e bună! Şi e şi ieftină şi rapidă!”, mărturiseşte un român. “Am venit să mănânc că am auzit că e Ziua Internaţională a Kebapului. Vită şi pui, mix”, spune altcineva.

Românii nu ţin cont de dietă când vine vorba de preparatul preferat. Comercianţii spun că nu duc lipsă de clienţi, mai ales noaptea. “Vinerea şi sâmbăta sunt aglomerate, iar sâmbătă seara, după distracţie, automat vin şi ne trec pragul foarte mulţi oameni, fiindu-le foame după o noapte furtunoasă”, povesteşte Alin Dinu, manager shaormerie.

“Lumea mănâncă la orice oră, nu avem o oră stabilită. Tot timpul avem clienţi, la fel delivery, merg foarte bine. Omu’ vrea cu de toate, vă daţi seama”, adaugă Florin Ştefan, shaormar.

Cel mai mare fan shaorma din România

Cel mai mare fan shaorma din România este un orădean, care a comandat, în medie, câte şase shaorma pe săptămână pe tot parcursul anului. “Am văzut şi creşteri semnificative în Tîrgu Mureş, unde românii au comandat de opt ori mai multă shaorma faţă de anul trecut. Putem vorbi, de asemenea, despre Galaţi, unde am văzut o creştere de şase ori a consumului de shaorma anul trecut”, spune Mihnea Pană, PR manager platformă de livrări.

Oraşele care se menţin în topul iubitorilor de shaorma sunt Bucureşti, Braşov, Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi. Kebapul este un preparat cu origini orientale, care a fost popularizat în Europa de imigranţii turci, care au intuit că un preparat consumat rapid, pe fugă, într-o lipie, va potoli foamea oricui şi va fi o afacere de succes. (observatornews.ro)

Articolul precedentGabriela Firea a demisionat
Articolul următorZile de foc, cu temperaturi de aproape 40 de grade. Coduri galbene și portocalii de caniculă în toată țara