O combinație ușor de făcut în casă, cu multiple beneficii pentru picioare și nu numai.

Bicarbonatul de sodiu, oțetul și apa sunt tot ce ai nevoie pentru a face acasă o baie revitalizantă pentru picioare. Înmoaie pielea dură, îndepărtează mirosurile și simte-te ca un om nou. Cu siguranță vei adora această rețetă de înmuiere a picioarelor complet naturală.

Picioarele sunt, de obicei, uitate, favorizând în schimb o loțiune de corp apetisantă pe brațe sau picioare sau o mască de față. 

De altfel, trebuie să recunoaștem că picioarele noastre sunt complet ignorate, mai ales iarna, când sunt înfășurate în șosete și papuci! Asta deși este important să avem grijă și de ele, mai ales că ele sunt cele care ne susțin și sunt mai muncite decât orice altă parte a corpului nostru. Gândiți-vă doar la asta! 

Sunteți în picioare toată ziua, mergeți, urcați scări, alergați la întâlniri, vă plimbați pe podeaua bucătăriei – toate acestea își pun amprenta asupra tălpilor. Așa că trebuie să avem grijă de picioarele noastre.

Combinația de bicarbonat de sodiu, oțet și apă, foarte ușor de realizat, căci aceste ingrediente se găsesc în cele mai multe dintre gospodării

Ușor de făcut și super eficientă pentru picioare, vă va reîmprospăta și revitaliza, eliminând mirosul picioarelor și lăsând picioarele curate și sănătoase.

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre acele ingrediente uimitoare care pot fi folosite absolut peste tot. 

Îl puteți folosi în produsele de curățare făcute în casă, pentru a albi hainele, în mașina de spălat și, bineînțeles, în produsele de copt, dar și ca produs de înfrumusețare.

Dacă sunteți reticent în legătură cu utilizarea bicarbonatului de sodiu ca săpun, trebuie să scăpați de acest gând. Este fantastic ca balsam de piele și ajută la îndepărtarea pielii uscate și descuamate într-o clipă (și nici nu ar trebui să vă usuce pielea).

Asigurați-vă că vă înmuiați timp de 20 de minute pentru a obține cele mai bune rezultate și aveți la îndemână un tampon pentru picioare pe care să-l folosiți după ce ați terminat. Picioarele tale se vor simți minunat și vor arăta atât de bine după aceea!

Cum se obține combinația

Pentru a obține combinația potrivită amestecați un sfert de cană de bicarbonat de sodiu, o optime de cană de oțet și șase căni de apă caldă.

După ce ați stat cu picioarele în această apă, folosiți piatra ponce pentru a îndepărta pielea descuamată, apoi aplicați o cremă hidratantă.

Beneficiile acestei combinații pentru picioare

Folosirea băilor cu bicarbonat de sodiu și oțet este bună pentru combaterea mâncărimilor la nivelul picioarelor.

De asemenea, această baie poate să fie folosită și ca un instrument de detoxifiere și relaxare după o zi grea. Pentru asta adăugați combinația obținută în apa din cadă, împreună cu uleiuri esențiale sau plante pentru a promova calmul și starea de bine, scrie Our Oily House. (sursa)

Articolul precedentDirectorul Ryanair a avut parte de o primire neobişnuită la Bruxelles. Acesta a fost lovit în faţă cu plăcinte de două activiste de mediu
Articolul următorAr trebui interzise trotinetele electrice? O primărie va face referendum