Război în Ucraina. Explozie de proporţii în apropierea graniţei româno-ucrainene. Ruşii au bombardat din nou regiunea Odesa, ţintind porturile Reni şi Ismail. Potrivit marinarilor români, martori la incident, bombardamentele au început în jurul orei 03:15 şi au continuat până în jurul orei 05:40. 

Drone ruseşti au lovit, în această dimineaţă, regiunea Odesa.  Acest atac este cel mai apropiat bombardament de graniţa ţării noastre, de la începutul războiului. Dronele ruseşti au lovit la aproximativ 200 de metri de graniţa cu România. Distanţa dintre portul Reni şi portul Galaţi este de 10 kilometri, pe Dunăre.

Potrivit președintelui Consiliului Public din cadrul administrației regionale din Odesa, atacul cu drone Shahed 136 a durat aproximativ patru ore şi a ţintit infrastructura portuară ucraineană de la Dunăre. Potrivit aceleiaşi surse, sistemul anti-aerian ucrainean a distrus trei drone. 

În urma bombardamentelor, un hangar cu cereale a fost avariat, la fel şi mai multe rezervoare pentru depozitarea altor tipuri de mărfuri şi a izbucnit un incendiu într-unul din spațiile de producție, care a fost eliminat cu promptitudine.

Mărturiile marinarilor români

“Dacă mai stăteam 2 minute bubuia pe noi. Am decis să fug fără revizie! S-au anunțat cinci zile de bombardament”, a transmis pe Fii Observator, un marinar aflat pe partea românească a fluviului, martor al exploziei. 

“În jur de ora 03.15 a început bombardamentul. Eu n-am avut timp de filmat că au bombardat lângă noi la cinci lateral de navă (eram la cheu – încărcam). Și câteva geamuri sparte la navă. Capace de magazie îndoite. Resturi căzute. Am inteles ca sunt și victime”, a transmis un alt martor. (sursa)

Articolul precedentFilmul românesc caracterizat ca “o mare porcărie” conduce în top pe Netflix
Articolul următorAsociația Active Kids Oradea lansează proiectul ,,EDUMOVE – Antrenamente interactive pentru corp și creier destinate copiilor”