Atacul de cord este dificil de prevăzut dacă nu ai cunoștințe medicale sau dacă nu știi care sunt simptomele care îl precede. Evident, nu este cazul să trăiești într-o teamă constantă, însă e bine să știi cum să identifici anumite semne pentru a preîntâmpina efectele devastatoare pe care infarctul le poate avea. Iată câteva semne care îți pot indica faptul că ai putea fi expus în curând riscului unui atac de cord:

Durere abdominală

Dacă stomacul îți face probleme în mod inexplicabil – poate fi o durere bruscă, balonare sau o stare de greață – trebuie să știi că ar putea fi un semnal de alarmă. Înaintea unui atac de cord, durerile abdominale sunt de natură episodică, repetându-se pentru perioade scurte de timp.

Insomnie

Dacă adormi greu, te trezești des peste noapte, iar dimineața simți nevoia să te ridici din pat foarte devreme, înseamnă că suferi de insomnie. Aceasta este, de asemenea, asociată și cu un risc crescut de infarct miocardic sau de accident vascular cerebral, în special în cazul femeilor.

Oboseală

Te simți obosit, deși ai dormit suficient? Practic, deși nu faci efort fizic sau psihic intens, te simți extenuat. Oboseala inexplicabilă este unul dintre principalele simptome care indică un atac de cord iminent.

Pierderea parului

Unul dintre cele mai vizibile semne ale bolilor de inimă este pierderea părului în creștetul capului. Acest gen de calviție afectează cel mai frecvent bărbații cu vârstă de peste 50 de ani, dar în grupul de risc pot fi și femeile.

Tahicardie

Aritmia (bătăile neregulate ale inimii) sau tahicardia (frecvența cardiacă crescută) se pot produce brusc și de multe ori durează 1-2 minute. Dacă nu se estompează, este posibil să simți amețeală și oboseală extremă, caz în care trebuie apelat serviciul de urgență.

Pierderea respirației

Dispneea (suprimarea bruscă a respirației) creează o senzație puternică de panică, în urma incapacității de a mai respira adânc. De multe ori în cazul unui astfel de episod te vei simți obosit și amețit. Dispneea poate avea loc în somn, când este deosebit de periculoasă. Fenomenul afectează atât bărbații, cât și femeile timp de până la șase luni înainte de un atac de cord.

Dureri toracice

Cel mai cunoscut simptom este senzația de disconfort la unul sau la ambele brațe, maxilar, gât, umeri sau piept.

Dacă ai unul dintre aceste simptome este important să mergi de urgență la medic pentru un control complet. Acesta îți poate prescrie medicația necesară pentru a preîntâmpina un infarct. (sursa)

Articolul precedent”Războiul eclerelor la tavă” a ajuns la final. Decizia instanței după ce două bucătărese faimoase s-au certat pe o rețetă
Articolul următorRomânia urcă în topul celor mai influente țări din lume. Pe ce loc ne aflăm