Corpul nostru are nevoie de cele mai bune alimente care au o valoare nutritivă ridicată, dar care ne și ajută să ardem grăsimile. Iată care este fructul extrem de eficient în topirea grăsimilor. Tu știai cât este de benefic?

Există o serie de alimente care pot accelera metabolismul, ajutând la arderea grăsimilor. Organismul tău va fi pus în mișcare imediat, dacă alegi să consumi în fiecare zi măcar câte puțin din fiecare. Mai jos ți-am pregătit o listă cu acestea.

Avocadoul – cel mai bun fruct pentru arderea grăsimilor

Avocadoul este unul dintre cele mai eficiente alimente atunci când vine vorba despre topirea grăsimilor și accelerarea metabolismului. Fiind o sursă bogată de potasiu, avocado ajută și la eliminarea apei în exces din organism, precum și la diminuarea celulitei.

De asemenea, avocadoul este bogat în grăsimi mono-nesaturate: acizii graşi oleici, Omega-6, acizi graşi linoleici – cu efecte demonstrate cardio-protectoare şi metabolice, de scădere a colesterolului rău LDL- colesterol.

Studii de cercetare au demonstrat că dieta mediteraneană, bogată în acizi graşi mono-nesaturaţi, ajută la scăderea colesterolului rău (LDL) şi contribuie la creşterea colesterolul bun (HDL), ajutând astfel la prevenirea bolilor coronariene şi accidentelor vasculare cerebrale. Avocado este din acest punct de vedere o sursă preţioasă de nutrient de calitate superioară.

Avocadoul este bogat în vitamine și minerale

Doar 100 gr de avocado oferă 6,7 g de fibre, adică 18% din DZR de fibre (efect de protecţie a tubului digestiv, efect anti-constipaţie şi de scădere a absorbţiei grăsimilor animale). Fructele de avocado sunt bogate în minerale esenţiale: fier, cupru, magneziu şi mangan. Magneziul întăreşte oasele, ba mai mult, poate fi considerat un adevărat scut cardiac. Fierul şi cuprul sunt necesare în producţia de celule roşii din sânge. De asemenea, este bogat în vitamine grase (liposolubile), cum ar fi vitaminele A, E, K, ce sunt concentrate în pulpa sa cremoasă.

Avocadoul are efect anti-îmbătrânire

Pulpa de avocado conţine antioxidanţi poli-fenolici (cryptoxanthină, luteină, zeaxantină, beta şi alfa caroten). Aceştia au rol protector împotriva oxigen-derivaţilor din radicalii liberi şi a speciilor reactive ale oxigenului (SRO), care joacă un rol important în procesul de îmbătrânire şi în procesele diferitelor boli.

Cum trebuie mâncat avocado

Experții îi sfătuiesc pe oameni să mănânce o jumătate de avocado pe zi și cel mult un avocado întreg. Un avocado de mărime medie conține 322 de calorii și 29 de grame de grăsime, deci jumătate de avocado are 161 de calorii și 14,5 grame de grăsime. Dacă mănânci un avocado întreg, obții 44% din doza zilnică recomandată de grăsime și 21% din doza recomandată de grăsimi saturate.

Așadar, consumă avocado dimineața, cu puțină sare și zeamă de lămâie, alături de un ou fiert, o roșie și o felie de pâine prăjită.

Alimentele care ajută la slăbit

  • Semințele de chia
  • Semințele de in
  • Semințele de dovleac
  • Ghimbirul
  • Muștarul
  • Oțetul de mere
  • Scorțișoara
  • Broccoli

sursa: cancan.ro

Articolul precedentCum le vorbim copiilor despre fake news și cum îi învățăm să nu cadă în capcanele online
Articolul următorLegumele, un lux pentru tot mai mulți români | Daea: “Fiţi atenţi la cei care umflă preţurile cu nesimţire”