Petre Daea, fost ministrul al Agriculturii, a comentat prețurile halucinante la care au ajuns unele alimente. Acesta face un apel la cetăţeni să fie atenți la cei care se folosesc de criza energetică pentru a câştiga bani rapid şi uşor.

Românii sunt nevoiți să plătească din ce în ce mai mult pentru legumele de pe piață.

Un exemplu elocvent în acest sens este prețul roșiilor românești care azi la tarabe era nu mai puţin de 50 de lei.

Nici cartofii nu s-au lăsat mai prejos şi aveau afișat preţul de 20 de lei pentru un kilogram.

Un kilogram de ardei capia din import costă în jur de 15 lei, un preț destul de mare pentru cei mai mulți oameni. Legumele românești sunt chiar și mai scumpe.

Întrebat dacă sunt justificate aceste preţuri, Petre Daea, fost ministrul al Agriculturii a precizat: 

“Sigur când auzi aceste preţuri parcă nici nu-ți mai vine să mănânci. Nu peste tot sunt aceste preţuri pentru că, în general, producătorii au măsura lor şi nu-şi permit să scoată pe masă asemenea preţuri. Aceste preţuri nu sunt justificate.

Am discutat şi am luat informaţii de pe piaţă. Fermierii au ieșit pe piață cu 20 de lei la roșii, dar acest preţ pentru mine este imposibil de justificat. Şi ne întrebăm de unde şi de ce?

Din nefericire, există oameni care vor să câștige rapid, ușor şi mult. Sunt unii care intermediază aceste produse pe piaţă şi îi îndepărtează pe consumatori punându-i în situaţii extrem de delicate.

La 55 de lei acelea nici nu sunt roșii romanești. Sunt unii care se folosesc de explozia de produse de acum primăvara şi le definesc a fi roșii românești.

Diferența de preţ de la producător până la consumator este determinată, pe de o parte, de ambalaj şi de adaosul comercial pe care îl practică unitățile comerciale”, a explicat Petre Daea, fost ministrul al Agriculturii, în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3. (sursa)

Articolul precedentAlimentul care te pregătește pentru vară. Arde grăsimile RAPID!
Articolul următorCompania de Apă din Arad oferă gratuit fermierilor mii de tone de îngrășământ natural