Asociația Active Kids Oradea a lansat proiectul „EDUMOVE – Antrenamente interactive pentru corp și creier destinate copiilor”, prin care organizează terapie cu jocuri interactive sub formă de antrenamente zilnice pentru copii, pentru completarea terapiei. Acest proiect este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Elementul de noutate este transformarea mișcării în terapie și joacă, pentru copiii care suferă de diferite afecțiuni: ADHD, ADD, autism, sindrom Down și altele. Aceste jocuri promovează, în mod distractiv și jucăuș, mișcarea, exercițiile fizice, motricitatea, coordonarea, jocul colaborativ, stimularea texturală și vizuală, întărirea musculaturii.

Scopul proiectului l-a reprezentat practicarea și promovarea terapiei de antrenament ale corpului și creierului prin diferite jocuri și echipamente la pacienții cu diverse afecțiuni legate de dereglarea funcțiilor creierului și motricității, pentru cel puțin 40 de copii, la cele 40 de antrenamentele interactive organizate.

Proiectul răspunde nevoii de completare a terapiei, pentru obținerea unor rezultate mai bune, în condițiile în care terapia pentru copiii cu afecțiuni neurologice, psihologice și psihiatrice este deficitară în România. Astfel beneficiarii proiectului, practică dezvoltarea motrică și senzorială, prin intermediul antrenamentelor cu diverse echipamente și jocuri, care ajută copiii să gândească mai repede, să reacționeze mai inteligent și să performeze mai bine. Astfel, prin intermediul jocurilor, se sprijină dezvoltarea îndemânării, a coordonării, atenției, dar și a motricității grosiere și fine, într-un mod atractiv.

În ceea ce privește beneficiile pe termen lung, antrenamentele din prezent sunt de maxim ajutor pentru: achiziția abilităților de citit și de scris; dezvoltarea abilităților de interacționare și socializare; antrenarea vitezei de reacție și stimularea orientării în spațiu; dezvoltarea schemei corporale și maturizarea sistemului nervos. Mai mult, copiii care participă la antrenamente leagă noi prietenii, învață să accepte diversitatea, se adaptează la circumstanțe diverse și devin responsabili față de propriul corp și mai apoi față de întreaga echipă.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/ de iniţiativă.

„Suntem entuziasmați și realmente recunoscători că putem să ne desfășurăm activitățile într-un climat armonios cu ajutorul materialelor achiziționate prin acest proiect. Colegii noștri reușesc ca la fiecare atelier să antreneze: atenția, vederea periferică, coordonarea bilaterală, orientarea în spațiu, viteza de reacție etc. Ne străduim să oferim consistență antrenamentelor abordate prin dezvoltarea grupelor de mușchi utilizate pentru diverse acțiuni de-a lungul timpului.’’, a declarat Beatrix Kosa, președintele organizației.

Articolul precedentAproape de tot… Cum s-a văzut, de lângă Galaţi, atacul ruşilor asupra porturilor Reni şi Ismail de la Dunăre (VIDEO)
Articolul următorCaravana cu Medici filiala Bihor, o nouă acțiune, de data aceasta la Remeți (FOTO)