Şase din 10 români cred că Executivul a ascuns informaţii despre pandemia de coronavirus şi doar un sfert din populaţie are încredere în Guvern, arată cel mai recent sondaj IRES citat de Libertatea.

În ceea ce priveşte autorităţile, cel mai bine cotat este Raed Arafat: peste 75% dintre români spun că au încredere în el. În Raed Arafat au încredere ridicată votanții PNL, PSD și cei ai altor partide, fiind creditat cu încredere mai scăzută de către votanții Alianței USR – PLUS sau de către indeciși și cei care nu răspund / nu votează la alegerile parlamentare, notează IRES. Şeful DSU este urmat de preşedintele Klaus Iohannis, însă la o distanţă foarte mare. Practic, Raed Arafat este singurul personaj în care românii au încredere în proporţie majoritară.

Preşedintele Klaus Iohannis este bine-privit doar de 39% dintre români, urmat apoi de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru 37%). La coada clasamentului sunt Marcel Vela, ministrul de Interne (26%), şi premierul Ludovic Orban (24%).

Totuși, în privinţa stării de urgenţă, românii aprobă măsură, inclusiv extinderea perioadei. Opt din 10 români cred că extinderea stării de urgenţă este o măsură foarte bună sau bună (38% foarte bună, 45% bună).

Citeşte întreaga ştire: Sondaj IRES: Românii nu au încredere în Guvern în criza COVID-19 şi cred că sunt minţiţi. Raed Arafat, cel mai bine cotat

Articolul precedentLiber la cumpărături de Paști
Articolul următorDe la cititori: bolizii ce declarații semnează?