Marți rămânem cu vremea călduroasă, dar apar și ceva averse în unele zone. Vântul se întețește în sud, în sud-vest, dar și pe litoral și în Delta Dunării.  

Maximele pleacă de la 26-27 de grade la malul mării, în depresiuni și în sud-vest și ajung la 33-34 de grade în vest, în nord-vest, dar și în est și în sud-est.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. E posibil să plouă puțin în zona Dobrogei. Mai târziu norii se risipesc și amiaza ne aduce vreme călduroasă și 33 de grade în termometre. Vântul continuă să agite atmosfera la malul mării și în Delta Dunării, pe unde atinge viteze de 60 de km/h.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei avem vreme frumoasă și caldă. Norii apar destul de rar, vântul nu pune probleme, iar temperaturile ajung la 33 de grade.

Atmosferă însorită găsim și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. Se mai încălzește față de luni și se vor atinge 34 de grade la orele amiezii.

Foarte cald va fi și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Temperaturile trec de 30 de grade în toată provincia, iar pe la Satu Mare maximele ajung la 34 de grade. Domină atmosfera cu soare și nu sunt semne de ploaie.

În ținuturile vestice ziua de marți ne aduce vreme plăcută în prima parte a zilei și câteva ploi pe suprafețe restrânse, ceva mai târziu. În zona montană se pot strânge cantități însemnate de apă.

În Transilvania avem o dimineață foarte rece, mai ales în depresiuni, pe unde minimele au ajuns la 6-7 grade. Soarele încălzește rapid atmosfera și, la amiază, maximele ating 31 de grade pe la Alba Iulia. După-amiază, în zona Meridionalilor și pe spații mai mici, vin averse abundente și zgomotoase.

În Oltenia găsim vreme instabilă. Vin mai multe reprize de ploi torențiale, însoțite de descărcări electrice. Vântul se întețește și suflă cu viteze de până la 50 de km/h. Se mai răcorește față de luni și vor fi cel mult 30 de grade pe la Slatina.

Și în sudul țării apar niște averse pe arii restrânse, în zonele de deal și de munte. În rest găsim vreme frumoasă și caldă, însă vântul are unele răbufniri. Temperaturile ajung la 33 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

În București dimineața e posibil să plouă slab. Apoi cerul se degajează treptat. Vântul devine mai insistent și temperatura urcă până la 32 de grade. La noapte se mai încălzește puțin și vor fi 19 grade în centrul orașului.

Vremea la munte

La munte avem soare și vreme bună în prima parte a zilei și înnorări și averse ceva mai târziu. O să plouă în special în Carpații Occidentali și în Meridionali, pe unde se pot strânge cantități însemnate de apă.

Vremea pe litoral

Pe litoral apar ceva înnorări, poate și o ploaie de scurtă durată. Nu lipsesc perioadele cu soare, iar vântul continuă să agite atmosfera și atinge viteze de 60 de km/h. Vor fi până la 29 de grade pe plajă și în jur de 23 de grade în apă.

Sursa: Pro TV

Articolul precedentSfânta Maria Mare 2023. De ce nu se urează la mulți ani
Articolul următorForțele Navale Române anunță că nu au găsit mine marine în derivă, după explozia de la Costinești