În cea mai mare parte a farmaciilor din România exista o lipsă acută de măşti! Oamenii sunt disperaţi, cererea este uriaşă, iar preţurile au explodat! Speculanţii profită în această perioadă de disperarea oamenilor şi au umflat preţurile la mănuşi şi măşti! La redacţia Cotidianului Bună Ziua Iaşi a ajuns un videoclip care dezvăluie fața neştiuta publicului a lui Nelu Tătaru.

Mult mai grav este faptul că unul dintre aceşti speculanţi este chiar familia ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru. Soţia acestuia are o farmacie în Huşi, Crataegus Pharma, iar aici măştile se vând la preţul de 15 lei (când la toate farmaciile o mască nu costă mai mult de 5-6 lei, iar pe emag sau Altex, o mască are valoarea de 3,5-4 lei). Mai mult decât atât, preţurile au fost şi mai mari, o mască vânzându-se chiar şi cu 18 lei la farmacia familiei Tătaru.

În farmacia soției ministrului se face evaziune fiscală

O filmare făcută cu camera ascunsă dovedeşte faptul că la farmacia doamnei Tătaru o mască se vinde la preţul de 15 lei, iar farmacista refuza să elibereze bon fiscal.

„Ne pare rău, pentru măşti nu vă putem oferi bon fiscal”, spune farmacista clientului care a cumpărat 4 măşti, pe care a dat 60 de lei, fără să primească bon fiscal! Este revoltător ca în farmacia unui ministru să se facă evaziune fiscală! Peste toate, se naşte întrebarea, cum de majoritatea farmaciilor din România nu au măşti la vânzare, iar taman la Huşi, în farmacia deţinută de soţia ministrului Sănătăţii exista stocuri întregi de măşti la vânzare!
Autorităţile statului, Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor şi inspectorii de la Fisc ar trebui să descindă într-un control în farmacia familiei Tătaru.

materialul întreg poate fi citit aici

Articolul precedentLiber la munca în agricultură și în Anglia. Primul avion cu muncitori români decolează azi
Articolul următorFost viceprimar și city manager al Oradiei: Ca să pari mesianic, trebuie să fii un bun actor. Nu cred în oameni mesianici!