PSD critică USR pentru lipsa reacțiilor după ce procurorii au anunțat urmărirea penală a lui Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din Capitală.

”În lipsa unei reacții politice după începerea urmăririi penale împotriva primarului Sectorului 1, USR a devenit oficial un partid „Alături de penali în funcții publice”. În mai multe rânduri, reprezentanții acestei formațiuni au afirmat că un om politic devine „penal” când este declanșată urmărirea penală împotriva sa, ceea ce impune retragerea acestuia din funcția pe care o deține, astfel încât „să-și demonstreze nevinovăția” în procesul penal, fără a afecta credibilitatea instituției pe care o reprezintă”, arată PSD într-un comunicat.

PSD citează în comunicat declarații din 2022 ale unor lideri USR, printre care Cătălin Drulă și Dan Barna, care spuneau că nu există motive pentru suspendarea lui Clotilde Armand din partid, cât timp nu era pusă sub urmărirea penală.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au anunţat, marţi, că au dispus efectuarea urmăririi penale faţă primarul Sectorului 1 pentru cinci fapte de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată.

Procurorii notează în ordonanţă că suspecta ar fi semnat o dispoziţie prin care s-a desemnat manager al proiectului îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie şi ca urmare a acestui act a realizat foloase materiale constând în venituri aferente activităţilor prestate în calitatea de manager de proiect. (sursa)

Articolul precedentCehia investighează banca austriacă Raiffeisen Bank, acuzată că sponsorizează invazia rusă
Articolul următorAmbulanțele aeriene achiziționate de România ajung în țară