boardingpass.ro: Cele două avioane de tip Learjet 75 achiziționate de România pentru serviciul de ambulanță aeriană ajung în țară la finalul lunii august 2023.

Cele două avioane noi achiziționate au numere de serie (MSN) 45-602 și 45-607, iar acum sunt pregătite pentru livrare și vor ajunge în România la finalul lunii august 2023, conform informațiilor BoardingPass.

După livrare, acestea urmează să fie recepționate de Inspectoratul General de Aviație (IGAv) și vor fi înmatriculate în țara noastră, iar apoi vor intra în serviciul operațional.

Valoarea contractului de achiziție a celor două Learjeturi 75 este de 150 de milioane de lei fără TVA, din care 126 de milioane de lei fără TVA sunt acoperite din fonduri europene nerambursabile, potrivit MAI.

Conform informațiilor transmise de IGAv, piloții și membrii echipei tehnice din cadrul instituției au efectuat pregătirile pentru operarea acestor avioane în primele luni ale anului 2023.

Cele două aparate de zbor sunt dotate cu echipament medical și vor fi utilizate pentru a transporta pacienți în stare critică în întreg spațiul european.

Avioanele Learjet 75 produse de Bombardier au o autonomie de zbor de 3.500 de kilometri, sunt propulsate de două motoare Honeywell TFE731-40BR și ating o viteză maximă de 540 de noduri. Altitudinea maximă la care avioanele Learjet 75 pot zbura este de 51.000 de picioare, iar în configurație pentru transport medical pot transporta până la trei pacienți/zbor și o echipă medicală. (sursa)

Articolul precedentUSR a devenit partidul „Alături de penali în funcții publice”
Articolul următorTucker Carlson, glumă de prost gust, de față cu Viktor Orban: Transilvania e în siguranță în mâinile românilor… deocamdată