Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a anunțat că un ciclon violent va lovi România și că vor fi precipitații, lapoviță și ninsori în majoritatea zonelor țării.

Vremea se schimbă, ninsori și ploi moderate cantitativ fiind așteptate, întrucât un ciclon violent se apropie de România. Prognoza emisă de Administrația Națională de Meteorologie(ANM) anunță o răcire bruscă a vremii.

Lapovița și ninsorile se vor extinde în jumătatea nordică a țării. Local, mai ales în nord și nord-vest, cantitățile de apă vor atinge până la 10 – 20 l/mp.

O masă de aer rece va pătrunde dinspre nord-vest odată cu ploile, iar temperaturile vor scădea considerabil. De astăzi nu vor mai fi temperaturi maxime de peste 12 – 16 grade.

Primele zile de ger

În săptămâna 13- 20 noiembrie, cantitățile de precipitații estimate vor avea o tendință de excedent în jumătatea de vest a teritoriului. În timp ce în rest regiumul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Pe de altă parte, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile.

Temeperatura ar putea scădea sub pragul înghețului abia după 20 noiembrie.

Șanse mici de ninsori de sărbători

ANM a anunțat că prognoza științifica pentru perioada sărbătorilor ar putea fi oferită în jurul datei de 10 decembrie.

Șefa ANM a mai spus că sunt șanse mari ca vremea săfie la fel ca anul trecut și să ningă foarte puțin. (sursa)

Articolul precedentNu avem 5 milioane de pensionari? Numărul real este 2,4 milioane… Cum s-a ajuns la aceste cifre
Articolul următorPRESA. În ciuda propagandei adânc subvenționate de către APTOR, orădenii, în special, și bihorenii, în general, nu au bani să meargă în vacanțe cu avionul