agrointel.ro: Șacalii fac prăpăd pe malul Prutului, aproape de granița care desparte România de Republica Moldova! Numărul șacalilor s-a înmulțit necontrolat în ultima perioadă atât în țara noastră cât și la vecinii din Republica Moldova, iar atacurile lor asupra animalelor din ferme sunt din ce în ce mai dese.

Săptămâna trecută, în raionul Ungheni, peste 40 de oi au fost atacate de șacali. Informația a fost prezentată la o conferință de presă de către reprezentanții Societății Vânătorilor și Pescarilor din Moldova.

Președintele raionului Ungheni, Ghenadie Mitriuc, a precizat că joia trecută, în satul Măgurele, au fost depistate 22 de oi ucise. 11 ovine au supraviețuit, iar alte 11 au dispărut fără urmă. Faptul a fost constatat la fața locului de reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, potrivit deschide.md.

Șacalii au ajuns în Republica Moldova din România

Martorii spun că oile au fost atacate de șacali deoarece în preajma satului Măgurele există o pădure, unde șacalii se ascund.

”Prezența șacalilor a fost constatată în zona respectivă încă anul trecut. Nu cunoaștem de unde au apărut în zona satului Măgurele”, a menționat Ghenadie Mitriuc, care nu a putut confirma dacă animalele sălbatice au ajuns în raionul Ungheni din România.

În România, în această iarnă, vor fi extrase peste 300 de exemplare de șacali din Delta Dunării, acolo unde oamenii s-au plâns de foarte multe ori de atacurile acestora asupra animalelor din gospodării. (agrointel.ro)


Articolul precedentCum a refuzat ministerul Sănătăţii o donaţie de 50 de aparate de colectare anticorpi din plasmă care ar fi putut salva vieţi în pandemie
Articolul următorPopulaţia României ar putea scădea până la 15 milioane în 2070 – consilier de stat