Firma RVG Speed este administrată de fiul lui Viorel Grigoraș, liberal cu state vechi și secretar de stat în Ministerul Transporturilor, scrie Libertatea.

Două autocare ale firmei RVG Speed au fost alese duminică dimineață de prefectul liberal Dan Nechifor pentru a asigura evacuarea srilankezilor de pe teritoriul județului Botoșani. Este firma unei familii liberale.

În urmă cu trei săptămâni, în mașinile aceleași firme, muncitorii au fost sechestrați timp de nouă ore alături de un suspect de coronavirus, care ulterior a ajuns alături de alți trei colegi infectați la Spitalul Județean Mavromati.

Firma RVG Speed este deținută în totalitate de familia lui Viorel Grigoraș, fost senator liberal și actual secretar de stat în Ministerul Transporturilor, numit în funcție la sfârșitul lunii februarie de către Guvernul Orban. Actualul administrator este fiul liberalului, Radu Grigoraș, care deține 100% din acțiunile firmei conduse până-n 2012 de către tatăl său.

Acum, RVG Speed a ales un contract venit de la un liberal, prefectul proaspăt numit al județului Botoșani, Dan Nechifor. Atât șeful dispozitivului de jandarmi prezent la scoaterea din carantină a srilankezilor, cât și șoferii, au confirmat duminică dimineață că autocarele sunt puse la dispoziție din banii statului și trimise de Prefectură. 

Însă după intervenția ministrului muncii pe Aeroportul Otopeni, autoritățile botoșănene și-au schimbat comunicarea publică. Într-un comunicat trimis luni, Prefectura insistă că autocarele au fost plătite de către foștii angajatori ai srilankezilor de la GT Company.

De asemenea, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii neagă chiar realitatea, susținând că srilankezii urmau să fie transportați în Colentina, chiar dacă pe ecranele digitale ale autocarelor era trecută ca destinație finală OTOPENI.

Citeşte întreaga ştire: Autocarele care i-au abandonat pe cei 36 de srilankezi pe Aeroportul Otopeni sunt deținute de familia unui secretar de stat liberal de la Transporturi, numit de Ludovic Orban

Articolul precedentFlorin Cîțu spune că nu poate face reformă din cauza faptului că oamenii cunosc legislația…
Articolul următorCe amendă riscăm dacă nu purtăm mască de protecţie în timpul stării de alertă?