Un bărbat a murit strivit de un robot în Coreea de Sud, după ce mașinăria nu a reușit să îl deosebească de cutiile de alimente pe care le manipula, scrie BBC.

Incidentul a avut loc în timp ce bărbatul, un angajat al unei companii de robotică în vârstă de 40 de ani, inspecta robotul. Brațul robotizat, confundându-l pe bărbat cu o cutie de legume, l-a prins și i-a împins corpul de banda transportoare, zdrobindu-i fața și pieptul, a relatat agenția de știri sud-coreeană Yonhap, potrivit BBC. Bărbatul a fost dus la spital, dar medicii nu l-au putut salva

Potrivit Yonhap, robotul era responsabil cu ridicarea cutiilor de ardei și transferul lor pe paleți.

Bărbatul verificase dacă senzorii robotului funcționează înainte de a face un test la uzina de sortare a ardeilor din provincia Gyeongsang din sudul țării, programat pentru 8 noiembrie, adaugă agenția sud-coreeană, citând poliția.

Testul fusese planificat inițial pentru 6 noiembrie, dar a fost amânat cu două zile din cauza unor probleme cu senzorul robotului.

Bărbatul, un lucrător al companiei care a fabricat brațul robotizat, făcea verificări la robot, când aparatul s-a defectat.

Într-o declarație făcută după incident, un oficial de la Complexul agricol de export Donggoseong, care deține fabrica, a cerut instituirea unui sistem „sigur și precis”.

În martie, un sud-coreean în vârstă de 50 de ani a suferit răni grave după ce a fost prins de un robot în timp ce lucra la o fabrică de piese auto. (sursa)

Articolul precedentSRI le va face interviuri de securitate românilor cu dublă cetățenie care vin din Fâșia Gaza pentru a preîntâmpina elemente teroriste
Articolul următorNoi zile libere de la stat în 2024. Ce angajați vor putea beneficia de ele și în ce perioadă a anului sunt