Vlad Marcu: Aeroportul din Iași a luat o serie de măsuri pe termen scurt pentru a optimiza procesarea pasagerilor, având în vedere creșterea semnificativă a traficului aerian.

Creșterea galopantă a numărului de pasageri care tranzitează aeroportul ieșean forțează conducerea acestuia să impună măsuri temporare menite să ducă la gestionarea mai ușoară a traficului aerian.

Potrivit aeroportului, în programul din această vară la Iași nu vor mai fi acceptate zboruri charter în intervalele roșii, când e imposibil să poată procesa zboruri suplimentare, ținând cont de capacitatea limitată a terminalului T3.


„În 2023 estimăm să avem 2,3 – 2,5 milioane de pasageri, iar anul viitor ne-am putea îndreptă spre ținta de 3 milioane de pasageri. Însă, obiectivul principal al echipei IASI Airport este să ofere un aeroport modern care să asigure o experiență reconfortantă pasagerilor ce aleg Iașul”, declară Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iași.


De curând s-a aprobat o nouă organigramă în Consiliul de Administrație al aeroportului, prin care schema de personal a aeroportului din Iași să fie mărită cu 40%, urmând ca aceasta să fie supusă aprobării și în plenul Consiliului Județean, în decursul lunii iunie 2023.

Anul aceasta aeroportul din Iași va avea o creștere a traficului de peste 50% față de anul 2022 și vor fi finalizate lucrările din cel mai amplu proiect de dezvoltare și modernizare al acestuia. (boardingpass.ro)

Articolul precedentFostul bancher de top Dominic Bruynseels și-a vândut magazinele Mega Image din Oradea
Articolul următorPrognoza meteo. Ploi torențiale în vest, frig în nord