Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat recent într-un discurs oficial că România a ocupat nordul Bucovinei în 1918! ”O bună parte din teritoriile Galiției au fost ocupate de trupele poloneze, Bucovina de Nord de români, iar Transcarpatia i-a revenit Cehoslovaciei,” a spus acesta.

Nu mai are nicio importanță că președintele Ucrainiei ignoră în cel mai pur stil stalinist istoria, că Unirea s-a făcut prin voința democratică a oamenilor și consfințită prin tratate internaționale. Tot ce contează ACUM e ce va face România de azi.

Ce face președintele Klaus Iohannis, ce face primul ministru Ludovic Orban, ce face MAE și ce fac parlamentarii noști europeni? Pentru că regimul Zelinski depinde de sprijinul UE pentru a supraviețui. Punct.

Iar Ucraina nu este nici pe departe la prima abatere nici din punct de vedere revizionist și nici din punct de vedere al persecutării minorităților care trăiesc acolo. Iar aici, avem un exemplu de luat de la Ungaria!

Anul trecut, un site internet în limba română din Ucraina a raportat un nou val de cazuri de persecutare a minorităților etnice de către autoritățile ucrainene. Astfel de acte de persecuție se petrec permanent din momentul în care Ucraina și-a lansat campania distructivă prin care interzice școlilor să predea în limbile minorităților care se vorbesc încă pe teritoriul său.

Într-o conferință de presă tot din 2019, Ruslan Storojuk, șeful serviciilor de securitate ucrainene din regiunea Cernăuți, a declarat că au fost disponibilizați funcționari publici din regiunea sa din cauză că au avut dublă cetățenie (de exemplu, cetățenia ucraineană și română — ceea ce înseamnă că cetățenii UE sunt, și ei, afectați). Iau UE tace complice!

În plus, serviciile de securitate ucrainene hărțuiesc mereu asociațiile culturale ale minorităților etnice. De exemplu, Centrul cultural român „Eudoxiu Hurmuzachi” a fost acuzat, nici mai mult, nici mai puțin, de subminarea integrității teritoriale și a inviolabilității Ucrainei. Iar UE tace complice! Iar ai noștri nu fac nimic!

Face însă Ungaria care a spus clar – și nu au rămas doar vorbe, că va bloca orice aspirații europene sau legate de NATO ale Ucrainei dacă drepturile maghiarilor de acolo nu sunt respectate. Și așa a făcut. Noi ce vom face?

UPDATE:
MAE a reacționat azi în cel mai blând mod posibil! Nu de discuții avem nevoie ci de afirmarea CLARĂ a statutului nostru de țară membră UE și NATO, exact cum face Ungaria!

Și mai e ceva. În 2017 România avea un PIB estimat la 212 miliarde de dolari, iar Ucraina la 112 miliarde, deși ei au o populație dublă. Ungaria avea un PIB estimat la 140 de miliarde de dolari și o populație de patru ori mai mică. Ne va fiind frică oare? Maghiarilor nu le este!

Articolul precedentNu puneți interesele companiilor înaintea interesului oamenilor!
Articolul următorDevine vaccinarea obligatorie?