Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a vorbit ieri în fața elitelor mondiale prezente la Forumul Economic Mondial de la Davos (Elveția).

Patriarhul Bartolomeu s-a aflat în acest an pentru a treia oară în fața liderilor reuniți la Davos și i-a chemat pe aceștia să nu mai pună interesele financiare ale companiilor înaintea intereselor umanității. Altfel, efectele negative vor duce la o planetă mai nesigură, mai fragilă, vor accelera încălzirea globală, vor produce inundații, incendii și multe alte catastrofe. El le-a mai cerut acestora să respecte acodurile internaționale existente pentru a proteja mai bine mediul.

Spre deosebire de generațiile anterioare, a spus Patriarhul Bartolomeu, noi nu avem nicio scuză. Nu putem spune că nu știam. Am auzit faptele, am fost informați de știință, avem previziuni pentru viitor.

Schimbările climatice, ca efect al unor activități economice necontrolate este punctul central al discuțiilor organizate la Davos în acest an. Toate celelalte efecte negative, inclusiv inegalitatea, sunt văzute astfel ca decurgând din lipsa de respect pentru mediu.

Articolul precedentPoluarea din Oradea ne omoară. New York Times are dovada!
Articolul următorUcraina cea rea, românii cei pasivi și UE cea cu interese