Iluminatul festiv e o afacere bună, cu bani publici. Și cu toate că sunt multe firme care pun luminițe în România, doar câteva se luptă pentru contracte mari, de sute de mii sau chiar milioane de lei.

Gabriel Kolbay: Iată care sunt cele 5 firme care au primit, până acum, cele mai bănoase încredințări directe, plus alte contracte, câștigate la licitație. Per total, doar aceste firme au încredințări directe și licitații de aproape 10 milioane de lei.

Iată care sunt firmele, cine le deține și care sunt cele mai bănoase, dar și de la cine le-au primit:

  • RC Energo Install

Firma a primit 8 încredințări directe, în valoare totală de 2.643.620 de lei.

Cea mai mare încredințare directă vine de la Primăria Sectorului 5, care a solicitat luminițe în valoare de 899.850 de lei.

Pe lângă încredințările directe, RC Energo Install a mai câștigat și contracte în urma altor tipuri de proceduri. Spre exemplu, la Constanța, a primit, în urma unei licitații, un contract de 2.053.853 de lei pentru iluminat festiv stradal.

RC Energo Install are un singur asociat: societatea Romcarbon SRL. Aceasta are sediul în Buzău și se ocupă cu reciclarea plasticului. Iar beneficiarii reali ai afacerilor RC Energo Install se numesc Eugen Florin Duca și Ioana Viorica Zăinescu.

  • MK Illumination SRL

În ultimele 6 luni (unele primării încep achizițiile pentru Crăciun devreme), firma a vândut și închiriat, cu sau fără montaj, prin 13 încredințări directe, instalații de iluminat festiv de 2.023.378 de lei.

Cel mai mare astfel de contract a venit de la Primăria Târgu Mureș și are o valoare de 264.951 de lei.

Pe lângă încredințările directe, MK Ilumination a vândut luminițe – în valoare de mult mai mulți bani – și prin alte tipuri de proceduri.

Spre exemplu, doar Companiei Municipale de Iluminat Public SRL (firmă edilitară a PMB) i-a livrat perdele și șiruri de luminoase de aproape 2 milioane de lei.

MK Illumination SRL este firma cu care compania municipală a avut contract cadru pe 3 ani și în timpul administrației Gabrielei Firea.

În plus, contract mare îl are MK Iluminat cu Primăria din Oradea, căreia îi livrează luminițe în valoare de 1.120.710 lei.

Doar valoarea acestor contracte se ridică la aproape 1 milion de euro.

Firma MK Illumination SRL a fost înființată în 2003 și este parte a grupului internațional MK Illumination.

Asociați sunt: Mihai Horia Baba (care e și manager) și grupul austriac MK Immo Trust GMBH.

Beneficiarii reali ai afacerii sunt: Mihai Horia Baba, suedezul Mark Marie Cristin Madebrink și frații austriecii Klaus și Thomas Mark.

  • Amintas Trading SRL

A primit încredințări directe pentru iluminat festiv în valoare totală 1.466.860 de lei, în ultimele 6 luni.

Cel mai mare contract vine de la Primăria Slobozia, care închiriază luminițe de Sărbători, în acest sezon, contra sumei de 269.885 de lei.

Un client important al Amintas Trading SRL este și primăria Predeal care închiriază decorațiuni luminoase de 134.760 de lei și mai dă încă 50.000 de lei pentru montaj.

Amintas Trading SRL are sediul în Sectorul 2 și a fost înființată în anul 2014 de Stere și Elena Marencu.

La acest moment, unic asociat și beneficiar real al afacerii este Elena Marencu.

  • X-Treme Computers SRL

A primit 21 de încredințări directe pentru iluminat festiv, în ultimele 6 luni, în valoare de 666.759 de lei.

Cel mai important client al firmei este, în acest an, Primăria comunei Șimian din Mehedinți, cu circa 10.000 de locuitori.

Instituția a decis să-și ia, prin încredințare directă, instalații de iluminat de diverse tipuri – de la brazi înalți luminoși la bannere cu leduri – în valoare totală de 249.996 de lei.

A realizat nu mai puțin de 8 încredințări directe pentru a-și procura instalațiile de iluminat. În acest fel, sumele per procedură de achiziție sunt mai mici.

X-Treme Computers SRL are sediul în Drobeta Turnu Severin. A fost înființată în 2005 de Florin Cătălin Murgilă și Valentina Murgilă.

La acest moment, unic acționar și administrator al firmei este Florin Cătălin Murgilă

  • Blachere Illumination România SRL.

 A primit, în ultimele 6 luni, 4 încredințări directe pentru iluminat festiv, în valoare totală de 608.345 lei.

Principalul client este Primăria Rovinari, care i-a dat companiei o încredințare directă în valoare de 562.000 lei pentru iluminatul festiv din această iarnă. Firma s-a angajat să monteze la Rovinari un brad înalt de 12 metri, cupolă luminoasă, stâlpi luminoși, perdele pentru clădiri etc.

Blachere Illumination Romania SRL a fost înființată în 2010. Printre fondatori se numărau: Thierry Albert Jean Eugene Michel Deferun (stabilit în Cehia), firma Blanchere Illumination Sas din Franța și Flash Lighting Services SA (companie în care e asociat Sandu Bogdan Gabriel, pe care parte a presei îl situa mai demult în anturajul de business al lui Radu Mazăre).

La acest moment, singurul acționar al firmei este Blanchere Illumination Sas. Iar beneficiarii reali se numesc: Allain Launay Christine Blanchere și Jean Paul Daniel Jules Blanchere. (sursa)

Articolul precedentRivalul chinez al Tesla construiește o fabrică pe 300 de hectare la granița cu România!
Articolul următorRisc de gradul patru de producere a avalanşelor în Carpaţii Occidentali şi în vestul celor Meridionali, până miercuri seară