Conform HotNews.ro, se pregătește o modificare în privința sumelor care nu pot fi justificate sau nu au fost declarate.

Să presupunem că un doctor a primit cadouri de la pacienți sau un lăutar a încasat și nu a declarat sumele respective de bani de la o nuntă sau petrecere.

Când ANAF vede că își cumpără mașini scumpe, case etc., atunci îi întreabă din ce bani au cumpărat acele bunuri, deoarece din veniturile lor oficiale nu aveau cum să și le permită.

Așadar, inspectorii le calculează un impozit pe sumele nejustificate. În acest moment este vorba de 16%, dar conform draftului prezentat de HotNews.ro, dacă se va adopta măsura, ANAF le va cere jumătate din sumă plus accesorii.

Venim cu aceste exemple deoarece au fost câteva cazuri recente, conform informațiilor noastre, dar care nu au fost făcute publice. (HotNews.ro)

Articolul precedentFost ambasador al Ungariei în SUA: Este ultimul avertisment al Washingtonului că Ungaria își poate pierde cu ușurință privilegiile în relația cu Statele Unite
Articolul următorVrei să arăți precum Carmen Brumă? Cele patru principii de la care nu se abate partenera lui Mircea Badea