Compania BYD, gigantul chinez în producția de autovehicule electrice, își va inaugura prima sa fabrică europeană în Szeged, marcând un moment deosebit în economia Ungariei.

Această investiție va figura printre cele mai semnificative din istoria economică a țării.

Fabrica de mașini electrice va fi construită în Szeged, un oraș situat la 40 de kilometri de granița de vest a României și la o distanță de 140 de kilometri față de Timișoara, oraș cu care există și o relație specială de înfrățire, transmite adevarul.ro.

Compania gigant își va dezvolta fabrica pe o suprafață de 300 de hectare, localizată în zona industrială a orașului de pe malul Tisei.

Fabrica din Ungaria va fi dedicată producerii de autovehicule electrice destinate exclusiv pieței europene și va oferi oportunități de angajare pentru câteva mii de persoane.

Fabrica de mașini electrice BYD va fi cea mai mare investiție din istoria orașului Szeged.

În acest an, BYD a reușit să depășească Tesla americană la numărul de vehicule vândute. (ziare.com)

Articolul precedentUn vin fiert la Târgul de Crăciun din Oradea a costat cât unul cumpărat în centrul Moscovei!… (VIDEO)
Articolul următorTopul firmelor care câștigă cei mai mulți bani din luminițele de Crăciun puse de primarii din România, inclusiv, desigur, de cel din Oradea, care dă bani la austrieci…