A avea un nivel crescut de colesterol este una dintre principalele cauze ale bolilor de inimă. Aceasta este o condiție care afectează aproape 40% din populația Regatului Unit.

Pentru majoritatea oamenilor, stilul de viață, cum ar fi o dietă proastă, sunt cei care sunt de vină, dar pentru unii, genetica poate provoca colesterol ridicat – care este cunoscut sub numele de hipercolesterolemie familială.

Schimbări văzute pe cornee

Colesterolul este o substanță găsită în grăsimi care este necesară pentru a construi celule sănătoase. Atunci când colesterolul se adună în vasele de sânge poate provoca o înfundare. Mulți oameni cu colesterol ridicat nu știu că au această afecțiune până când sunt testați. Cei care au hipercolesterolemie pot observa semnele afecțiunii înainte de apariția problemelor de sănătate.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), au descris acest lucru ca fiind: „O culoare gri albicioasă în formă de jumătate de lună pe exteriorul corneei”. Se spune că acest lucru apare atunci când colesterolul se acumulează în organism. „Medicul dumneavoastră poate fi capabil să detecteze semne fizice de hipercolesterolemie familială (FH) în timpul unui examen clinic, deși nu toată lumea cu FH are aceste semne. Aceste semne fizice ale FH apar atunci când colesterolul suplimentar se acumulează în diferite părți ale corpului.”

Pe lângă aspectul formei distinctive a arcului, Heart UK susține că alte semne fizice ale FH includ: tendoane umflate de pe degetele mâinilor și tendonul lui Ahile din spatele gleznei, pete palide și gălbui în jurul ochilor și pe pleoape, niveluri ridicate de colesterol care se pot acumula în pereții arterelor și pot reduce fluxul de sânge către inimă.

Scăderea colesterolului

Acest lucru crește riscul formării unui cheag în jurul corpului și apariția bolilor coronariene. Potrivit site-ului web NHS, nivelurile ridicate de colesterol pot duce la: îngustarea arterelor, atacuri de cord, accident vascular cerebral, atac ischemic tranzitoriu, boala arterială periferică.

Reducerea colesterolului la nivelurile cu care ne-am născut reduce riscul de atacuri de cord și accident vascular cerebral cu o treime, a constatat un studiu realizat de Imperial College of London. Există mai multe moduri prin care puteți reduce colesterolul, inclusiv prin menținerea unei diete sănătoase, cu conținut scăzut de alimente grase, schimbarea grăsimilor saturate cu fructe, legume și cereale integrale, renunțarea la fumat, exercițiile fizice regulate, potrivit The Sun. (sursa)

Articolul precedentCât s-au scumpit apartamentele în România, în ultimul an. Top 10 orașe
Articolul următorNinsori și viscol în următoarele 24 de ore. Lista județelor vizate de avertizare