• Noua Lege a Educației interzice profesorilor să facă meditații cu elevii de la clasele la care predau.

Astfel, dascălii vor trebui să completeze o declarație de interese pe propria răspundere cu materiile pe care le predau și meditațiile particulare sau alte proiecte de pregătire cu elevii, pentru ca școlile să știe dacă profesorii încalcă sau nu noua prevedere.

Potrivit normelor de aplicare a prevederii, care sunt în consultare publică până pe 4 noiembrie, cadrele didactice ar trebui să completeze această declarație în fiecare an, până la data de 31 decembrie, arată ProTv.

Profesorii care predau în mai multe școli vor completa o singură declarație, care să conțină toate informațiile și vor depune câte un exemplar la fiecare unitate de învățământ.

Acest lucru a fost decis pentru a se asigura că profesorii fac toate eforturile la clasă pentru toți elevii.

„Sunt profesori care nu predau conștient la clasă, astfel încât să atragă acești copii să facă meditații sau dau teste inițiale care să-i sperie și iau note mici și profesorul le spune nu-i problemă, se poate rezolva cu meditații”, a declarat pentru sursa citată Iulian Cristache, președintele Federației părinților. (sursa)

Articolul precedentDe la cititori. În Oradea, defrișarea continuă! ‘Obsesia edililor pentru beton devine freudiană în acest stadiu’
Articolul următorCod galben de vânt în Bihor până miercuri