Chestionarul pentru vaccinarea elevilor minori a fost validat joi de Ministerul Sănătății și va fi distribuit în unitățile de învățământ începând de astăzi, 24 septembrie, prin intermediul inspectoratelor școlare județene, a anunțat Ministerul Educației.

„Chestionarul nu este obligatoriu, nu constituie obligație de vaccinare și va fi pus la dispoziția părinților în vederea completării”, se arată în comunicatul de presă transmis joi de Ministerul Educaţiei.

Vaccinarea elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului, potrivit aceluiași comunicat.

Vaccinarea în școli se va face prin organizarea de echipe mobile de vaccinare de către CNCAV și Direcțiile de Sănătate Publică.

Anunțul făcut de Ministerul Educației vine în contextul în care, în primele 10 zile de la debutul anului școlar, 3.362 de elevi sau preşcolari s-au infectat cu COVID-19. Acest lucru înseamnă de peste trei ori mai mult față de precedenta raportare, făcută după primele 3 zile de școală. (sursa)

Articolul precedentUniversitatea din Oradea: Aproape un sfert din copiii români sunt tot timpul îngrijorați că familia va rămâne fără bani
Articolul următorFurnizorii scumpesc gazele cu PESTE 40% înainte de expirarea contractelor cu tarif fix! Ce pot face oamenii afectați