Prim-ministrul bulgar Kiril Petkov, care participă la Forumul Economic de la Davos, a avut o serie de întâlniri bilaterale, potrivit publicației Trud, citată de Rador. Premierul Petkov a avut convorbiri cu omologul său croat Andrej Plenkovic, dar și cu prim-ministrul muntenegrean Dritan Abazovic.

Petkov a mai discutat cu premierul moldovean, Natalia Gavriliță, despre provocările cauzate de războiul din Ucraina. Întâlnirea s-a concentrat și pe probleme energetice, precum și pe lupta pentru statul de drept. Premierul Petkov și-a exprimat sprijinul pentru dezvoltarea Universității de Stat de la Taraclia, care este o punte importantă între cele două țări.

Premierul bulgar s-a întâlnit și cu ministrul petrolului și resurselor minerale din Egipt, Tarek el Mola. Tema principală a discuțiilor au reprezentat-o oportunitățile de cooperare în domeniul energiei, în contextul acțiunilor consecvente ale guvernului de a garanta aprovizionarea Bulgariei cu gaze din diverse surse. Odată cu punerea în funcțiune a interconexiunii dintre Bulgaria și Grecia, va fi disponibilă infrastructura necesară pentru aceasta.

Petkov participă la Davos și la o cină oficială găzduit de președintele Forumului Economic Mondial, Björg Brende, printre invitații căruia se numără Kristalina Gheorghieva, director general al Fondului Monetar Internațional, dr. Ngozi Okonjo-Iveala, director general al Organizației Mondiale a Comerțului, Matthias Corman, secretar general al OCDE, Alexander de Kroo, prim-ministru al Regatul Belgiei și alții.

Premierul României, Nicolae Ciucă, nu a fost prezent la Davos. (sursa)

Între timp, Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe (al României!) susține la Istanbul aderarea Suediei și a Finlandei la NATO! Nu trebuia, ne întrebăm, să fie la Stockholm și Helsinki, să ceară aderarea României la SCHENGEN??

Articolul precedentChiar suntem duși cu capul? Aurescu susține la Istanbul aderarea Suediei și a Finlandei la NATO! Nu trebuia să fie la Stockholm și Helsinki, să ceară aderarea României la SCHENGEN??
Articolul următorMinisterul Familiei lansează ‘FamilyStart’: Tinerele familii vor putea împrumuta până la 75.000 de lei