Șeful diplomației românești se ocupă de Suedia și Finlanda, în Turcia. Pe banii românilor! Iarăși, NIMIC despre Schengen!

Urmașii Brătienilor în acțiune…

———-

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdoğan l-a primit vineri pe ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Cu acest prilej, Bogdan Aurescu a exprimat susţinerea pentru politica NATO a Ușilor Deschise și pentru aderarea Suediei și Finlandei la Alianță, având în vedere că aceasta va contribui la întărirea securității Alianței în ansamblul său, printr-o postură de descurajare și de apărare mai eficientă, inclusiv pe Flancul Estic, informează MAE.

„Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a fost primit vineri, 27 mai 2022, de către Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, în marja participării la reuniunea Trilateralei pe teme de securitate a miniștrilor afacerilor externe din România, Polonia și Turcia, împreună cu ministrul polonez al afacerilor externe, Zbigniew Rau, și cu ministrul turc al afacerilor externe, Mevlüt Çavuşoğlu, gazda reuniunii”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

În legătură cu aderarea Suediei şi Finlandei la NATO, ministrul Aurescu a prezentat, în cadrul întâlnirii cu Erdogan, elementele rezultate din discuțiile recente cu omologii suedez și finlandez și a exprimat speranța că procesul de negocieri în curs va duce la un rezultat pozitiv, precizează MAE.

La rândul său, Recep Erdogan a prezentat pe larg poziția țării sale față de acest dosar. (sursa)

Articolul precedentVicepreședinte PNL, despre cum îi „rezolva” pe primarii peneliști care cereau bani: „Dădeam drumul la lăutari, la băutură și îi linișteam” (VIDEO)
Articolul următorPremierii din Balcani s-au întâlnit la Davos. Ai noștri erau prea ocupați ca să facă lobby gratuit pentru alte țări