Ploile abundente au creat probleme în mai multe părți ale țării. La Arad, în zona de munte, râurile au prins forță, iar apa a făcut prăpăd în gospodăriile oamenilor.

La Timișoara și în Râmnicu Vâlcea, canalizarea n-a mai făcut față, iar pompierii au intervenit pentru a scoate apa din subsoluri și curți.

O ploaie torențială a făcut prăpăd în nordul județului Arad – la Păiușeni. Zece gospodării au fost inundate după ce o viitură a venit pe versanți.

Bărbat: „A rupt gardurile, a dat în mașini, a dat în casă, s-a băgat în casă.”

Bărbat„Aici e containerul lui vecinu. Acum e la mine în grădină și a mai avut o rulotă și a spart-o, se mai văd bucăți din ea.”

Pompierii au salvat două persoane din casele înconjurate de apă.

Bărbat„Nu puteam ieși afară, că dacă ieșeam, poate mă înecam eu. Mi-au murit găinile, 20 de pui, toti s-au înecat.”

Și în Timișoara, canalizarea n-a mai făcut față și multe străzi s-au transformat în lacuri.

Doar 30 de minute a plouat în zona Girocului din Timișoara, iar acum tot cartierul este inundat. Apa băltește pe străzi, iar garajele oamenilor și curțile sunt inundate.

Bărbat„A venit ploaia dintr-o dată și ne-a inundat toată curtea.”

Reporter: Aici ce este, beciul?

Bărbat„Da, beciul… Scaunul de la copil, îl duc să mi le feresc.”

În 30 de cazuri au intervenit pompierii. Inclusiv la un garaj.

Apa a pătruns și în secția de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara. Trei tramvaie au rămas blocate în apă aproape două ore, iar mai multe mașini au fost avariate de crengile căzute.
Și în Râmnicu Vâlcea, o ploaie torențială a inundat mai multre străzi. Pompierii au scos cu motopompele apa din gospodării, subsoluri și parcări.

Mai multe județe din vestul țării au fost sub cod portocaliu și galben de ploi torențiale, grindină și vijelii.

Sursa: Pro TV

Articolul precedentȘeful ANAF a demisionat. De ce?
Articolul următorResponsabilii europeni vor să schimbe legislația pentru fructele și legumele cu defecte. Care va fi noutatea