Elan Schwartzenberg, unul dintre foștii patroni ai Realitatea TV, a făcut o plângere penală împotriva europarlamentarului clujean Rareș Bogdan, pe care îl acuză de delapidare și fals în declarații.

„În urmă cu doi ani, unul dintre clienții mei a făcut plăngere penală contra lui Rareș Bogdan, pentru delapidare și fals în declarații. În urmă cu o lună, Parchetul de pe lângă ÎCCJ a emis o ordonanță prin care clasează plângerea în privința delapidării (s-a considerat că acuzatul „nu a avut calitatea de gestionar de drept sau de fapt al sumelor cuvenite Realitatea Media ca fiind încasate din contractele de publictate”).

Pentru acuzațiile de fals s-a considerat că faptele există, dar că nu sunt atât de grave încât să se justifice cheltuielile generate de derularea procesului penal, în raport de eventualele sancțiuni aplicate (mișto motivare …), astfel că procurorul a dispus renunțarea la urmărirea penală și trimiterea dosarului în camera preliminară, pentru confirmarea sau infirmarea acestei dispoziții.

Dacă judecătorul confirmă, Rareș Bogdan scapă de urmărirea penală, chiar dacă procurorul a constatat negru pe alb că falsul există*.

Dacă, dimpotrivă, judecătorul infirmă soluția procurorului, atunci acuzatul devine „penal în funcții publice”, în sensul campaniei pe care a susținut-o cu atâta ardoare, de pe valul protestelor haștagrezist.

*se mai întâmplă și la case mai mari – Christine Lagarde, actuala șefă a BCE și fost șefă a FMI, găsită vinovată pentru neglijență în serviciu de justiția franceză, a scăpat de pedeapsa penală și de decăderea din dreptul de a tipări trilioane de euro anual, care să ne facă nouă praf salariile, în aceeași manieră; dar, desigur, la acești progresiști, mari luptători anti-corupție, care se iau la trântă cu „penalii”, se poate, că doar nu sunt Dragnea sau altă ciumă roșie”, a scris Gheorghe Piperea, reprezentantul lui Schwartzenberg pe pagina lui de Facebook.

Rareș Bogdan nu a răspuns apelurilor Gazeta de Cluj, dar a transmis că va oferi un punct de vedere. (gazetadecluj.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.