Doamna Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, susține ideea carantinei naționale de două săptămâni și crede că această măsură ar „face minuni,” scrie printreranduri.net.

Anul trecut, pe vremea asta, am stat două luni în stare de urgență, închiși în case, pentru a nu aglomera spitalele și cimitirele.

După un an de „luptă” cu virusul și pandemia, actualii guvernanți nu au găsit altă soluție mai bună decât carantina de anul trecut. Nu au crescut (suficient) numărul paturilor din spitale, nu au angajat mai mulți medici, nu au crescut capacitatea de testare și nici campania de vaccinare nu merge așa cum ar trebui. Desigur, guvernanții nu au nicio vină. Poporul e de vină pentru noul val (nr. 3) de infectări.

Iar dacă poporul e de vină, eu zic că în loc de carantină, guvernul mai bine ar organiza niște alegeri. După principiul: Vox populi, Vox Dei! Să vorbească poporul! Și să decidă în mod democratic cum vrea să-i fie viitorul.

Alegerile ar face „minuni” mult mai mari decât o carantină. Cel puțin la nivel de cifre și statistici. Cum s-a mai întâmplat și în Decembrie.

5 decembrie 2020: 8.072 cazuri noi de persoane infectate

7 aprilie 2021: 5.407 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19)

Efectele benefice pentru popor ale alegerilor ar fi mult mai mari decât riscurile. Sigur, am putea ieși din case, sigur nu ar mai fi probleme cu paturile ATI, sigur ar funcționa și vaccinarea. Mai mult decât atât: am putea scăpa și de câțiva din incompetenții de „dreapta” care ne conduc astăzi patria.

A face bine cu forța nu se poate. Decât în dictaturi și state totalitare, acolo unde guvernanții știu mai bine de ce are nevoie poporul. Nimeni nu mai vrea însă dictatură în România! Vrem să trăim în democrație și libertate. Iar votul democratic este instrumentul/ arma secretă împotriva guvernanților și a coronavirusului. Așadar, să vorbească poporul și urnele de vot! (printreranduri.net)

Articolul precedentSenatorul Florian Bodog denunță un nou atac lipsit de temei
Articolul următorLiderul penelist Rareș Bogdan, acuzat de delapidare și fals în declarații! Plângere penală