Poliţia Metropolitană din Londra a anunţat că a arestat 52 de persoane, sâmbătă, în ziua încoronării regelui Charles al III-lea, relatează News.ro.

Oamenii respectivi au fost arestaţi sub suspiciunea de infracţiuni la ordinea publică, încălcarea ordinii publice şi conspiraţie pentru a comite tulburarea liniştii publice.

Poliţia „înţelege absolut îngrijorarea publicului în urma arestărilor pe care le-am făcut în această dimineaţă”, a afirmat comandantul Karen Findlay.

„Am monitorizat numeroase proteste fără intervenţie în pregătirea Încoronării şi în timpul acesteia. Datoria noastră este să facem acest lucru într-o manieră proporţională, în conformitate cu legislaţia relevantă. De asemenea, avem datoria de a interveni atunci când protestul devine penal şi poate provoca perturbări serioase”, a precizat Findlay.

Protestatarii şi grupuri de apărare a drepturilor omului au criticat poliţia pentru arestarea manifestanţilor anti-monarhie. Human Rights Watch a descris situaţia ca fiind „ceva ce te-ai aştepta să vezi la Moscova, nu la Londra”. (sursa)

Articolul precedentCât de populară mai este monarhia în rândul tinerilor din Europa?
Articolul următorCarmen Brumă: Este o utopie să mănânci sănătos în lumea actuală. Noi ne mâncăm emoţiile. Omul modern nu a fost programat pentru asta (VIDEO)