Guvernul german a plătit în 2023 aproape 30.000 de euro pentru machiajul și coafura fostului cancelar german Angela Merkel din banii contribuabililor, potrivit cotidianului Bild.

Din 2021, de când a renunțat la funcția de cancelar al Germaniei, Merkel primește o pensie de stat, dar statul german plătește și toate cheltuielile implicate de întreținerea biroului cancelarului pensionat.

Când Angela Merkel vorbește în public în calitate de reprezentant al Germaniei, cheltuielile sale de imagine sunt plătite de la bugetul de stat.


Bănuită că ar fi fost racolată în tinerețe de fostele servicii de securitate est-germane, STASI, Angela Merkel este considerată de majoritatea analiștilor politici principala responsabilă pentru politică de împăcare dusă față de Vladimir Putin și pentru acceptarea, fără discernământ, în Germania, a sute de mii de solicitanți de azil din țări musulmane – mulți dintre aceștia fiind dovediți ulterior a avea legături cu grupări teroriste din Orientul Mijlociu și Afganistan, scrie aktual24.ro.


Partidul „Alternativă pentru Germania” a trimis o solicitare guvernului condus de Olaf Scholz, pentru a afla câți bani au fost cheltuiți pentru machiajul și coafura fostului cancelar de la începutul acestui an și până acum.

În răspunsul oficial oferit de guvernul de la Berlin scrie că „s-au cheltuit 29.416,99 euro pentru serviciile asistenților independenți de machiaj și coafură”.

Site-ul web al biroului fostului cancelar raportează 15 evenimente la care Merkel a participat, de la conferirea de doctorate onorifice la o cină cu regele Marii Britanii, Charles al III-lea, la Berlin. (sursa)

Articolul precedentCând se deschid târgurile de Crăciun în România
Articolul următorOm din popor… Rareș Bogdan și-a etalat la piață Rolexul de 30.000€ / În declarația de avere a notat că deține ceasuri în valoare de 200 de mii de euro!