stiripesurse.ro: Încep lucrările la Centura Aleșd în județul Bihor. Prin zonă trec zilnic aproximativ 12.000 de mașini, iar noul drum se presupune că va fluidiza traficul prin sectorul bihorean al DN1.

Așa-zisa fluidizare este însă puțin probabilă, pentru că viitoarea centură trece printr-un cartier rezidențial, cu aceleași limite de viteză. În ciuda faptului că proiectul a fost contestat în instanță, la fel ca exproprierile, proiectul merge mai departe.

Consiliul Județean Bihor a emis joi ordinul de începere a lucrărilor la Centura Aleșd. Conform contractului, constructorul are la dispoziție 12 luni pentru execuția lucrării, transmite Mediafax.

Într-o primă etapă se va face organizarea de șantier, iar apoi vor începe lucrările propriu-zise, anunță autoritățile.

Lungimea șoselei de centură va fi de 5,8 kilometri și va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localității Aleșd. Centura intersectează și drumul județean DJ 764 Beiuș – Aleșd și îl descarcă de traficul greu cu mărfuri provenind de la două fabrici din zonă, au explicat reprezentanții CJ Bihor.

Valoarea contractului se ridică la 74,8 milioane lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Proiectul se realizează în baza unui protocol de colaborare dintre Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit autorităților bihorene, cel mai aglomerat drum din județul Bihor este DN 1, din Oradea spre Cluj. La ieșirea din Oradea, în fiecare zi, în trafic sunt peste 20.000 de mașini care circulă în coloană. Traficul este aglomerat și în zona Aleşd, la intrarea în oraş înregistrându-se peste 12.000 de mașini pe zi.

Din cauza traficului suplimentar de pe străzile laterale, traversarea orașului Aleşd durează minute bune, problema putând fi rezolvată prin realizarea unei centuri, au stabilit specialiștii anul trecut. (Florin Pușcaș)

Articolul precedentBarna îl acuză pe Cioloș că a plecat cu laptopul la care se făcea el însuși că muncește
Articolul următorFlorian Sîrca: Dosul Gării, dosit cu totul de administrația liberală, cere să fie reconectat la Oradea!