PNL a votat, luni seara, în Biroul Politic Național, în favoarea începerii negocierilor cu PSD, pentru formarea unui nou guvern de coaliție. La vot, 48 de lideri ai partidului s-au exprimat pentru colaborarea cu PSD și 22 împotrivă, potrivit Hotnews.ro. Ulterior, PNL a anunţat printr-un comunicat care sunt principiile pe care partidul le va susţine în negocierile care ar urma să înceapă chiar de marţi.

Liberalii doresc ca până la 1 decembrie Executivul să fie învestit, au precizat surse din PNL pentru News.ro.  

Printre cei 22 de liberali care s-au opus ca PNL să negocieze formarea noului guvern cu PSD, au fost Dan Motreanu, Cristian Băcanu, Ciprian Ciucu, Monica Anisie, Ludovic Orban, Antonel Tănase, Eugen Pârvulescu, Raluca Turcan, notează aceeași sursă.

Înainte de anunțul liberalilor, liderul UDMR Kelemen Hunor a anunţat printr-o postare pe Facebook că formaţiunea este pregătită de o alianţă cu PNL şi PSD. În cursul zile de astăzi, 8 noiembrie, şi PSD a votat, în forul de conducere, în unanimitate, începerea negocierilor cu PNL.

Citeşte întreaga ştire: PNL a decis să negocieze formarea noului guvern cu PSD. Executivul, învestit până la 1 decembrie

Articolul precedentBolojan, baronul PNL de Bihor și-a ales un consilier amendat pentru salutul nazist
Articolul următorLegea care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă intră la dezbateri în Parlament!